Buna ziua,
As dori sa stiu daca in opinia Dvs , un act denumit Chitanta de Mana , ale carei originale au fost distruse de vanzator dupa ce si-a incasat suma de bani , poate fi anulat in instanta ? Din cate stiu doar originalul primeaza si nicidecum copii care nu prezinta vreo valoare ? Se poate cere expertiza grafologica a inscrisului daca este doar in copii ? ( Vanzatorul a distrus originalele dupa incasarea banilor si acum a intentat actiune spunand ca acel inscris este fals si doreste ca terenul sa fie din nou al lui . )
Multumesc
Buna seara,
As dori pe aceasta cale sa va supun atentiei urmatoarea problema pe care o intampin .
Astfel, un var primar a primit NUP pentru infractiunea de fals in inscrisuri considerandu-se ca fapta nu prezinta pericol social dar a primit amenda administrativa. In baza amenzii administrative trecute in ordonanta , procurorul a trimis cauza judecatoriei pentru a se anula inscrisul denumit Chitanta de Mana pentru a nu-si mai produce efectele , putand astfel sa ii ia inapoi terenul cumparat cu Chitanta de Mana si achitat . A concluzionat ca s-a facut un fals si nici macar nu s-au dat bani drept pt care acum terenul trebuie sa revina la proprietar .
Dupa mai bine de 8 ani de chin si diverse incercari a nu mai mult de 6 avocati, nu s-a putut face nimic.
Ulterior am cercetat actele si am descoperit ca de fapt nu varul meu a produs falsul si chiar procurorul .
Am descoperit si adevaratul inscris care nici macar nu seamana cu s-a pus in dosar .
Am facut cerere de redeschidere dosar pentru ca s-au descoperit inscrisuri noi si in baza acestui fapt - reexpertizare grafologica.
Procurorul a dat ordonanta ca se respinge cererea .
Intre timp procurorul a fost dat afara din magistratura , s-a schimbat si prim procurorul, am facut din nou cerere pentru redeschiderea dosarului si reexpertizare grafologica pe baza inscrisurilor noi dar mi s-a trimis din nou Ordonanta de Respingere si atentie - si amenda pt ca nu am inteles ca dosarul nu se va redeschide vreodata !
Ce ar trebui sa fac ?
Cu multumiri .
Buna ziua,
Mi s-a intocmit PVC pentru ca am depasit in afara localitatii viteza cu 20 km/ora, m-am judecat si am mers si l-a recurs unde am pierdut .
Am primit Citatie de predare a permisului in termen de 5 zile .
Se poate dupa noul Cod Penal si Procedura Penala sa imi iau permisul inapoi sau sa mi se reduca pedeapsa de la 3 luni la 1 luna ?
Multumesc
Buna ziua,
In anul 2009 am castigat un proces ,hotararea ramanand definitiva si irevocabila, cu cheltuieli de judecata .
Problema este urmatoarea : cheltuielile de judecata erau in cuantum de 1.000 ron deci am crezut ca societatea respectiva , dupa ce am depus cerere cu nr de cont unde sa fie virati, ii vor achita, aceasta societate fiind un mastodont al economiei romanesti.
Am tot repetat cererile ,avand din partea lor doar promisiuni,apoi, la ultima interventie de anul trecut, mi s-a spus ca nu vor sa plateasca nimic pentru ca am castigat si asa vor sa se razbune . Dupa aceasta discutie am decis sa merg la un executor dar am intarziat din cauza unor probleme de sanatate si m-am trezit ca trecuse cei 3 ani (cred ca pe asta au si mizat de m-au amanat atata ).
Stiu ca se poate depune inca o data actiune neintrand in acest caz " puterea de lucru judecat " , intrebarea mea este daca pot obtine daune morale pt. reaua credinta de care au dat dovada ?
Multumesc .
Buna ziua,
Intrebarea mea este urmatoarea :
In timpul casniciei, sotilor li s-a facut un testament pt. o casa. Bunicul a decedat, iar actiunea de uzucapiune continua, cei doi soti scotand certificat de calitate de mostenitori . Acum vor sa divorteze . Mama doreste ca pentru buna crestere a copilului de 14 ani, casa sa le ramana lor (nu sunt decat 2 camere) si in schimb sa nu mai ceara pensie alimentara tatalui .
Exista si o alta posibilitate prin care sa i se atribuie locuinta integral de catre instanta ? Precizez ca nu mi exista alte bunuri pe numele celor doi soti .
Multumesc .