avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Activitate nicu1iancu

Activitate nicu1iancu

Va inselati in aceasta privinta ! Priviti lucrurile strict la abrogarea HG 394/1995. Mergeti mai departe si vedeti ca alineatul a fost introdus in Ordonanta 9/2016 art.21 al.(4). Succes ! Drept urmare orice articol beneficiaza de garantie initiala la inlocuire
Chiar nu se gaseste cineva cu adevarat priceput sa lamureasca problema cu un raspuns clar pentru prezentul subiect ? Vad ca fiecare isi da cu parerea raspunzand pe laga subiect ! Intrebarea initiala pare destul de clara (pentru asociatie infiintata pe vechia lege, ce acte sunt necesate pentru actualizarea statutului pe noua lege ?)
Cred ca intrebarea se referea in special la posibilitatea de a angaja femeie de serviciu fara CIM, sub o alta forma ! Probabil cu contract de colaborare sau prestari servicii.......si asta pentru a nu o mai declara in 112 cu toate darile, ci doar in declaratia 100 pentru impozit
La noi e saracie, ca de altfel la majoritatea Asociatiilor ! Avem cenzor intern (fara pretentii salariale), deci nu are semnatura digitala.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am gasit o solutie adoptata de comitetul executiv, in sedinta online ! Descarc din programul de administrare cu care lucram (Homefile), in format PDF, toate documentele, (pe care dealtfel le printam si le dadeam la semnat), le trimit pe email cenzorului care le verifica si le semneaza cu semnatura digitala a PDF-ului. La fel si Presedintele. Apoi mi le trimite inapoi prin email, si eu printez listele si le afisez la avizier, iar restul documentelor le arhivez in dosar. Stampila s-a hotarat sa ramana la mine (administrator), pana trece criza.
In contextul evenimentelor cauzate de Coronavirus, ar trebui gasita o metoda de semnare a actelor, intocmite de administrator, ce trebuiesc semnate si stampilate de catre cenzor si presedinte, in asa fel incat sa se evite contactul inclusiv manipularea documentelor. Exista propuneri ?
Stimata doamna, de fapt d-vs ce vreti sa auziti ? Ca aveti perfecta dreptate si ca restul vecinilor sunt datori sa va suporte si cheltuielile "vizitatorilor" ! Daca nu auziti asta si cineva va aduce alte argumente, clar ca are mentalitate ivechita, iar d-vs va prapaditi de ras ! Pai in cazul asta in care cereti pereri pe un forum, trebuie sa va asumati orice tip de raspuns, chiar daca va convine, chiar daca nu...! Nu v-a pus nimeni sa spargeti usa presedintelui, sa-l puneti la pamant si sa-i bagati pe gat fortat o declaratie ! Daca asta ati inteles d-vs, se vede ca sunteti de moda noua ! Va sugeram sa discutati amiabil cu dansul si sa-i explicati si sa-i propuneti sa treaca in continuare 2 pers. deoarece d-vs sunteti dispusa sa declarati pe proprie raspundere nr. de persoane ce locuiesc acolo. Asta doar in cazul in care nu va este frica ca declarati fals ! Cu asta am incheiat ! Se pare ca ati lansat o intrebare la care respunsul vreti sa-l auziti doar cum va convine d-vs ! Pai atunci de ce mai cereti public acest lucru ??? Faceti cum considerati d-vs daca tot nu aveti taria de a accepta si alte pareri !
D-le LASCOSCHI, Va rog sa mergeti la hotel, sa inchiriati o camera pentru mai multe zile si sa va vad cum procedati daca cumva se intampla sa nu dormiti anumite seri acolo...din anumite motive. Va scade la plata ? Hai sa fim seriosi ! Sau alt exemplu, daca aveti chiriasi intr-un apartament proprietate personala si acestia pleaca cateva zile la tara, ce faceti in acea perioada le scadeti din chirie ??? Totusi nu mi-ati raspuns, unde scrie in lege treaba cu dormitul ???


kat1975 a scris:

Stimate dle. Nicu, adevarul este cel relatat de mine. Nu vreau sa fentez pe nimeni. Aveti o mentalitate invechita si paguboasa directiei in care se indreapta tara asta. V-ati gandit ca eu nefiind acasa de dimineata pana seara, nu consum? Consuma in schimb una din persoanele care vine sa stea cu cel mic. Asadar, e ca si cum as consuma eu. Vreti sa spuneti ca toti cei care au bone, rude, care ii viziteaza, achita ceva in plus? Sunteti si nesimtit, sincer.

Stimata Doamna, este cum spuneti D-vs, am mentalitate invechita,.....dar corecta ! Aici nu discutam de consumuri ! Acestea se platesc contorizat presupun ! Indiferent de numarul de persoane. Repet inca o data, pe ce va contraziceti d-vs cu asociatia, este doar cheltuielile pe persoana (electrica pe scara si gazul doar in cazul in care acesta este necontorizat) PUNCT ! Acestea insemnand doar catva lei pe luna de persoana ! Inca o data, daca sustineti ca sunteti corecta, solicitati Presedintelui sa dati o declaratie pe proprie raspundere, in ceea ce sustineti !


CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Pentru bona nu trebuie platit pt ca nu locuieste. MAI trebuie sa locuiasca si 15 zile consecutiv pe luna si sa doarma la dvs. pentru ca altfel este vizitator.

Domnule Lascoschi, in calitate de avocat presupuneam ca, cunoasteti legea 196 ! Unde scrie in aceasta lege ca trebuie sa si doarma vizitatorul pentru a fi luat in calcul la plata ?
"Art.82.(5) Dacă adunarea generală a asociaţiei de proprietari hotărăşte în acest sens, comitetul executiv stabileşte cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente persoanelor care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe lună, şi stabileşte perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriaşii, au dreptul de a solicita, în scris, scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană şi care trebuie să fie de cel puţin 15 zile pe lună, conform hotărârii adunării generale."