avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz presedinte asociatie-introducere persoana ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz presedinte asociatie-introducere persoana intretinere la sesizarea vecinului

Buna ziua,
ma confrunt cu urmatoarea situatie. Locuiesc doar impreuna cu copilul meu, elev, intr-un apartament ai carui proprietari sunt niste prieteni, in baza unui contract de comodat pe care l-am incheiat intre noi, sub semnatura privata. De luni pana vineri, mama mea sau fostul sot (in functie de cum poate fiecare), vin sa il ia pe copil de la scoala si stau cu el pana ajung eu de la serviciu, maxim 4 ore/zi. Luna aceasta am avut surpriza sa constat ca pe lista de intretinere apar 3 persoane, in loc de 2, asa cum este real. Am fost la presedinte sa depun o contestatie in termen legal de 10 zile de la afisare si inca astept raspuns. Presedintele mi-a comunicat faptul ca, a facut modificarea numarului de persoane pt.apartamentul in care locuiesc, la sesizarea vecinului de langa mine. Va rog sa imi spuneti daca, potrivit prevederilor legale, presedinte a procedat corect. Eu stiu asa: ca daca cineva locuieste (si aici trebuie sa stabilim clar ce inseamna ~a locui~) mai mult de 15 zile/luna, va fi trecut la intretinere. Repet: nici mama mea si nici fostul sot nu locuiesc aici, ci fac exact ceea ce am spus. Stau cu copilul in jur de 4 ore /zi pana ajung eu de la serviciu, dupa care fiecare isi vede de drum catre casa lui. Daca e sa facem un calcul, 4 ore/zi X 5 zile lucratoare, inseamna 20 ore intr-o saptamana sau 80 ore /luna, insemnand 5 zile, groso modo, si nu 15 zile/luna. L-am intrebat pe presedinte: bine dom'le, in situatia in care vecinul reclama ca stau 10 insi la mine in apartament, dumneata treceai 10 persoane la intretinere? Raspunsul presedintelui a fost: DA...si m-a sfatuit sa merg sa discut cu vecinul. Asadar...eu sunt la mana vecinului? Trebuie sa ii gadil orgoliul ca sa pot plati 2 persoane la intretinere, asta fiind realitatea? Mergand pe acelasi principiu se pare ca si eu, la randul meu, as putea face o sesizare ca in apartamentul vecinului locuiesc 6 persoane, de exemplu. Urmand ca de luna viitoare sa ii apara 6 persoane la intretinere, fiindca am facut eu sesizare, nu? Cum ma sfatuiti sa procedez? Stiu ca modificarea nr.de persoane se poate face doar la cererea proprietarului. Sa dea proprietarul o declaratie pe propria raspundere ca la adresa locuiesc doar doua persoane?
Mai mult decat atat: acelasi vecin a reclamat-o si pe vecina de langa mine, care locuieste singura, are doi catei, iar fratele ei vine din cand in cand sa scoata cateii la plimbare. Si la ea apar acum 2 persoane la intretinere, multumita aceluiasi vecin de buna credinta ........ Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 16 Februarie 2020
kat1975, utilizator
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 10:44, 19 Februarie 2020
Treaba asta este intr-adevar un abuz si reavointa din partea "vecinului". Din pacate, o sa mai treaca mult timp pana cand vom ajunge sa ne vedem fiecare de treaba lui. Situatii de genul asta se vor rezolva cand cei care fac legi se vor gandi sa renunte la impartirea costurilor pe numar de persoane, care genereaza 80% din discutiile in orice bloc, ca asa e romanul....
Asteptati raspunsul la sesizare, in scris, si pe urma, in functie de solutionare, puteti reclama si la serviciul de relatii cu asociatii de proprietari din primarie. Ar trebui sa aveti si toate actele prin care locuiti acolo in regula.
Multumesc pentru raspuns. Locuiesc de 5 ani aici, in baza contractului de comodat. Vecinul nu a avut nicio problema pana acum, nu stiu ce l-a apucat, fiindca nu am deranjat pe nimeni niciodata. Plec dimineata si vin seara, nu fac galagie, etc. .. Pe mine m-a uimit raspunsul presedintele de asociatie la intrebarea mea, daca pot sesiza ca si la vecin locuiesc mai multe persoane, iar el a raspuns ca Da, se poate, urmand sa ii treaca la intretinere cate persoane declar eu ca sunt de fapt in apartamentul lui. Unde este normalitatea? Chiar facem modificari asa fara sa fie facute verificari? L-am invitat pe presedinte oricand doreste sa verifice care este realitatea. Avem camere de luat vederi in holul blocului, poate verifica sa vada cand au intrat mama sau fostul sot si cand au plecat. A spus ca el nu face asa ceva, nu e treaba lui. Cum o scot la capat? Nu pot nici sa nu platesc intretinerea, fiindca ar insemna sa le fac rau prietenilor care mi-au pus apartamentul la dispozitie. In astia 5 ani, o singura data am ramas restanta anul trecut in decembrie, si asta fiindca au fost sarbatorile si au avut program scurt la casierie datorita sarbatorilor de iarna, iar eu nu am ajuns sa platesc.
Pot da eu declaratie pe propria raspundere, in forma autentica, ca in apartament locuiesc doar doua persoane, sau trebuie neaparat sa declare proprietarul? Multumesc.

Bloc Expert a scris:

Treaba asta este intr-adevar un abuz si reavointa din partea "vecinului". Din pacate, o sa mai treaca mult timp pana cand vom ajunge sa ne vedem fiecare de treaba lui. Situatii de genul asta se vor rezolva cand cei care fac legi se vor gandi sa renunte la impartirea costurilor pe numar de persoane, care genereaza 80% din discutiile in orice bloc, ca asa e romanul....
Asteptati raspunsul la sesizare, in scris, si pe urma, in functie de solutionare, puteti reclama si la serviciul de relatii cu asociatii de proprietari din primarie. Ar trebui sa aveti si toate actele prin care locuiti acolo in regula.

Ultima modificare: Duminică, 16 Februarie 2020
kat1975, utilizator
Ati procedat in mod legal ca ati contestat.
Se vor face verificari si se va stabili.
Presedintele este obligatbsa va raspunda in scris.
Daca va respinge cererea aveti dreptul de a sesiza instanta de judecata dar mai inainte va trebui sa sesizati comitetul executiv si comisia de cenzori.
Multumesc pentru raspuns. In atare situatie, daca eu merg sa platesc intretinerea, asta presupune ca accept situatia data , nu? In speta, e ca si cum as admite ca intradevar, in apt.meu, locuiesc 3 persoane. Cum vedeti dvs. acest aspect?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Ati procedat in mod legal ca ati contestat.
Se vor face verificari si se va stabili.
Presedintele este obligatbsa va raspunda in scris.
Daca va respinge cererea aveti dreptul de a sesiza instanta de judecata dar mai inainte va trebui sa sesizati comitetul executiv si comisia de cenzori.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este lipsa de respect si de interes din partea presedintelui de asociatie
Inregistrarea locatarilor nu se reallizeaza pe baza denunturilor vecinilor "bine voitori"

Alte discuții în legătură

Cand poate fi adaugata o persoana la plata intretinerii flori_d flori_d Am si eu o nelamurire. Parintii mei vin zilnic si stau cam 10 ore. Presedintele vrea sa-i puna la intretinere desi i-am explicat ca ei locuiesc in alta parte ... (vezi toată discuția)
M-am trezit peste noapte cu o persoana in plus la intretinere. Cionutcrom Cionutcrom Buna ziua, Problema se prezinta in felul urmator: In timp ce doream sa discut cu administratorul blocului in care locuiesc despre galagia facuta de vecinii ... (vezi toată discuția)
Persoane in plus la intretinere Marra11 Marra11 Buna ziua, administratorul blocului ne adauga constant persoane in plus la intretinere desi locuim 2, pe baza regulii administratiei ca se adauga persoane in ... (vezi toată discuția)