Multumesc pentru raspuns. Locuiesc de 5 ani aici, in baza contractului de comodat. Vecinul nu a avut nicio problema pana acum, nu stiu ce l-a apucat, fiindca nu am deranjat pe nimeni niciodata. Plec dimineata si vin seara, nu fac galagie, etc. .. Pe mine m-a uimit raspunsul presedintele de asociatie la intrebarea mea, daca pot sesiza ca si la vecin locuiesc mai multe persoane, iar el a raspuns ca Da, se poate, urmand sa ii treaca la intretinere cate persoane declar eu ca sunt de fapt in apartamentul lui. Unde este normalitatea? Chiar facem modificari asa fara sa fie facute verificari? L-am invitat pe presedinte oricand doreste sa verifice care este realitatea. Avem camere de luat vederi in holul blocului, poate verifica sa vada cand au intrat mama sau fostul sot si cand au plecat. A spus ca el nu face asa ceva, nu e treaba lui. Cum o scot la capat? Nu pot nici sa nu platesc intretinerea, fiindca ar insemna sa le fac rau prietenilor care mi-au pus apartamentul la dispozitie. In astia 5 ani, o singura data am ramas restanta anul trecut in decembrie, si asta fiindca au fost sarbatorile si au avut program scurt la casierie datorita sarbatorilor de iarna, iar eu nu am ajuns sa platesc.
Pot da eu declaratie pe propria raspundere, in forma autentica, ca in apartament locuiesc doar doua persoane, sau trebuie neaparat sa declare proprietarul? Multumesc.
Bloc Expert a scris:
Treaba asta este intr-adevar un abuz si reavointa din partea "vecinului". Din pacate, o sa mai treaca mult timp pana cand vom ajunge sa ne vedem fiecare de treaba lui. Situatii de genul asta se vor rezolva cand cei care fac legi se vor gandi sa renunte la impartirea costurilor pe numar de persoane, care genereaza 80% din discutiile in orice bloc, ca asa e romanul....
Asteptati raspunsul la sesizare, in scris, si pe urma, in functie de solutionare, puteti reclama si la serviciul de relatii cu asociatii de proprietari din primarie. Ar trebui sa aveti si toate actele prin care locuiti acolo in regula.