nicu1iancu a scris:
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:
Pentru bona nu trebuie platit pt ca nu locuieste. MAI trebuie sa locuiasca si 15 zile consecutiv pe luna si sa doarma la dvs. pentru ca altfel este vizitator.
Domnule Lascoschi, in calitate de avocat presupuneam ca, cunoasteti legea 196 ! Unde scrie in aceasta lege ca trebuie sa si doarma vizitatorul pentru a fi luat in calcul la plata ?
"Art.82.(5) Dacă adunarea generală a asociaţiei de proprietari hotărăşte în acest sens, comitetul executiv stabileşte cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente persoanelor care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe lună, şi stabileşte perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriaşii, au dreptul de a solicita, în scris, scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană şi care trebuie să fie de cel puţin 15 zile pe lună, conform hotărârii adunării generale."
Eu am sa va intreb un lucru.
La hotel daca cineva are vizitatori si nu dorm acolo inseamna ca locuiesc doua sau mai multe persoane?
A locui inseamna a dormi acolo si nu sa vii in vizita.
Eu fac zob in instanta asociatiile de proprietari cu avocatii lor cu tot pe astfel de cazuri ca nu au argumente.
In general, avocatii asa zisi specializati pe asociatii au grave probleme cu mine ca am un stil atat de complicat de a ma judeca incat nici nu inteleg cum de pierd procesul.
Avocatii in general se ocupa cu interpretarea legii si scot ceea ce neinitiatii in drept nu au aptitudinea de a vedea mai ales cand sunt plini de ura si de rea-credinta.
Legea nu te poate obliga sa platesti pentru bona si scopul legii in niciun caz nu a fost in acest sens.
Cat priveste textul de lege indicat de dvs. este irelevant in acest caz intrucat se refera la alta situatie juridica si nu la bone.
Bonele nu sunt chiriasi.
In instanta, asociatia ar trebui sa dovedeasca ca locuiesc acele persoane in acel apartament pentru ca in caz contrar va pierde procesul si va plati toate cheltuielile cu avocatul si alte taxe.
Daca persoana aduce si dovada ca achita intretinerea si locuieste la alta adresa nu are nicio sansa asociatia cu toti spionii ei care nu fac altceva decat sa minta si sa dezinformeze.