avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Activitate gabrielaaa

Activitate gabrielaaa

Răspuns la discuția Incasare sume necuvenite
Multumesc pentru raspunsuri...l-am tot contactat pe administrator insa acesta refuza sa returneze banii, am verificat firma si aceasta nu a mai depus bilant din 2011 insa pe google am aflat ca persoana si-a infiintat alta firma in 2011. Pot sa depun plangere pe numele administratorului sau numai pe numele societatii?
Răspuns la discuția Cont bancar capital social
corect...din graba :) merci
Răspuns la discuția Preluare functie administrator
Puteti solicita un control de la primaria de sector pentru a verifica corectitudinea inregistrarilor.
Va puteti adresa directiei de control a Asociatiilor de proprietari in cadrul primariei in raza careia se afla Asociatia.
Conform Legii 230/2007, primaria are obligatia sa efectueze control financiar la solicitarea unui/mai multor membri ai asociatiei.
De asemenea puteti apela la serviciile unui cenzor/expert contabil, din exterior pentru a fi sigur de corectitudinea operatiilor intocmite pana in acel moment.
Răspuns la discuția Cont bancar capital social
Capitalul social se constituie intr-un cont special la infiintare.
Ulterior banii se muta in contul curent (varsare capital social subscris nevarsat in capital social subscris varsat).
Din contul curent poti folosi banii asa cum crezi de cuviinta.
- constituire societate
%=1012 200 lei
456.x
456.y

-depunere capital social
5121 = % 200 lei
456.x
456.y

- varsare capital social
1012=1011 200 lei

Nota : x, y numele asociatilor.
In cazul societatilor cu unic asociat, se creaza un singur analitic pentru 456 (ex: 456.x)
Buna ziua,

Am urmatoarea speta: in anul 2011 am achitat prin banca suma de 15.000, unui furnizor insa am gresit contul si banii s-au dus in contul unui alt furnizor. M-am sesizat imediat si la o spatamana dupa, furnizorul respectiv la care nu aveam nici o datorie ne-a restituit 9000 lei in cont, insa restul sumei inca nu am primit-o si au trecut mai bine de 2 ani.
Ce pot face in aceasta situatie? Cum trebuie sa procedez sa recuperez banii de la respectivul? Pot sa percep dobanda la banii retinuti atata timp?
Multumesc