Am urmatoarea speta: in anul 2011 am achitat prin banca suma de 15.000, unui furnizor insa am gresit contul si banii s-au dus in contul unui alt furnizor. M-am sesizat imediat si la o spatamana dupa, furnizorul respectiv la care nu aveam nici o datorie ne-a restituit 9000 lei in cont, insa restul sumei inca nu am primit-o si au trecut mai bine de 2 ani.
Ce pot face in aceasta situatie? Cum trebuie sa procedez sa recuperez banii de la respectivul? Pot sa percep dobanda la banii retinuti atata timp?
Multumesc
Trebuie ori sa initiati o actiune civila de restituire a platii nedatorate ori sa faceti plangere penală (uneori este o modalitate aleasa pentru ca faptuitorul sa inapoieze banii, dar ca eficienta si timp este mai putin recomandata). In orice caz trebuie sa va grabiti, pentru ca peste 3 ani nu mai puteti recupera suma, actiunea fiind prescriptibila.
Multumesc pentru raspunsuri...l-am tot contactat pe administrator insa acesta refuza sa returneze banii, am verificat firma si aceasta nu a mai depus bilant din 2011 insa pe google am aflat ca persoana si-a infiintat alta firma in 2011. Pot sa depun plangere pe numele administratorului sau numai pe numele societatii?
Plata nedatorata
michelle29
buna ziua!
am facut o plata catre o societate de leasing cu care nu am nici o legatura, am depus direct in contul lor , pe foaia de varsamant apare numele ... (vezi toată discuția)