buna ziua!
am facut o plata catre o societate de leasing cu care nu am nici o legatura, am depus direct in contul lor , pe foaia de varsamant apare numele meu, dar si nr unui contract de leasing pe care ei il au cu o alta societate ( cu care eu nu am nici o legatura).
am fost la firma de leasing sa imi recuperez banii si mi-au spus ca nu mi-i pot inapoia pentru ca plata este facuta pentru un contract in derulare si nu conteaza ca am facut-o eu...putea sa o faca oricine. Mai mult, mi-au sugerat vadit suparati sa ma duc i instanta daca nu imi convine.
pot sa imi recuperez acesti bani intentin o actiune ptr plata nedatorata?
este necesar sa le cer, mai intai plata sumei in scris printr-o notificare?
am si eu un leasing in derulare si pt ca am preferat sa pun banii direct in contul societatii, cind am facut tranzactia am gresit nr contractului si nici nu am specificat altceva in afara de numele meu,desi ar fi trebuit sa mentionez numele firmei...daca nu primeam mail de la firma de leaisng pein care ma anuntau ca am datorii in valoare de....., nici macar nu imi dadeam seama ca am pus banii pentru alt contract.
pentru inceput puteti sa faceti o convocare la conciliere pentru firma de leasing, in incercarea de a rezolva acest incident pe cale amiabilă.
In cconvocare , veti mentiona ca motivul invitatiei este plata facuta din eroare de dvs pe un alt contract de leasing, intrucat ati trecut gresit nr. dvs. de contract. La aceatsa atasati in copie contractul dvs de leasing, plus foaia de varsamant eronata.
termenul este de 15 zile de la primire. deci, daca trimiteti concilierea maine, ar trebui sa-i invitati in jur de 03.12.2010
asa cum am spus in prima parte, am facut acest lucru...am fost chiar ieri la ei si dupa multe insistente, m-a primit avocatul firmei, care nici macar nu a vrut sa se uite pe cererea facuta de mine.M-a expediat imediat, spunindu-mi sa ma duc in instanta daca nu imi convine.
eu am intrebat daca este necesar sa-i notific cu confirmare de primire, in sensul ca, nu stiu daca este obligatorie sau nu acest lucru inainte de a intenta actiunea, dar nu ma astept sa rezolv amiabil cu ei.
ar fi fost bine sa avti un refuz scris de la ei, dar nu este obligatoriu.
Asadar va trebui sa rezolvati cazul prin intermediul instantei de judecata, cu o cerere in restituire a platii nedatorate.
Eu va recomand cu caldura sa apelati la un avocat pentru acest proces, sa nu cumva sa pierdeti daca ei au un avocat bun.
Va doresc mult noroc.
Plata nedatorata
robertsega32
Am platit, din eroare, o factura de doua ori. Am incercat, pe cale amiabila, recuperarea platii nedatorate efectuate. Nu am reusit. Am facut si invitatie la ... (vezi toată discuția)