avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata nedatorata?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata nedatorata?

Contract de leasing incheiat de catre o SC A pentru un autoturism:

SC A intra in faliment. Administratorul SC A care a intrat in faliment isi face intre timp alta SC B.

Pentru a pastra masina(si evident, pentru a nu pierde banii dati pana in acel monent ) face catre firma de leasing o Cerere cesiune contract cedent, prin care cere societatii de leasing sa-i aprobe cedarea contractului de leasing in favoarea societatii nou constituite (la care tot el este administrator).

SC A face un dosar alcatuit dintro serie de acte necesare pentru aceasta cesiune, depune tot ce i se cere de catre soc. de leasing. Nici dupa 2 ani societatea de leasing nu ii da un raspuns: se aproba sau nu cererea! I se spune tot timpul , verbal, ca cererea este in lucru.

Din momentul in care prima sc a intrat in faliment, administratorul a facut plati catre firma de leasing dar…a platit ratele din contul cealeilte firme nou constituita si in numele acesteia, desi contractul de cesiune inca nu a fost semnat (si inca nu este!_). De fapt, pe Ordinul de Plata emis de catre SC B catre soc. de leasing este trecut "avans preluare contract leasing".
Nu din vina administratorului SC B nu s-a perfectat acest contract de cesiune!

Intre timp…plictisit de atata asteptare adminul de la SC B nu mai vrea sa preia masina nici pe societatea asta noua.

Cum isi poate recupera SC B banii platiti , (daca si-i poate recupera!) societate care ila data platii inca nu avea un contract semnat cu societatea de leasing,?

Merge pe "plata nedatorata" ? Daca da, este nevoie de concilierea directa ?

:coffee:
Cel mai recent răspuns: ContSters40598 , utilizator 18:49, 11 Martie 2009
In astfel de situatii, concilierea directa cred ca e cea mai buna si mai eficienta solutie...:thumbup:
Ok, dar daca nu vin la conciliere, pe ce actiune merg?
Este buna plata nedatorata?

Pe OP scrie ca banii platiti reprezinta: "plata restanta preluare leasing".
Or, la data aia, cum nici la aceasta data, nu exista nicio baza contractuala intre soc. de leasing si societatea care a facut aceasta plata!

Mai mult, intre timp soc. de leasing si-a schimbat denumirea. Cand fac concilierea directa apoi actiunea mentionez numele vechii denumiri si denumirea care o are acum societatea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata nedatorata michelle29 michelle29 buna ziua! am facut o plata catre o societate de leasing cu care nu am nici o legatura, am depus direct in contul lor , pe foaia de varsamant apare numele ... (vezi toată discuția)
Cesiune drepturi STAN MARA STAN MARA drepturile unei firme ce presteaza servicii fiind preluate de o alta firma , beneficiarul nu trebe sa fie instiintat de aceasta cesiune ? Respectiv sa semneze ... (vezi toată discuția)
Dauna totala eurial leasing refuza sa plateasca restul raduhas raduhas buna ziua! am un caz mai special de spus...am preluat un leasing pt o masina peugeot 407 pe 17.06.2008 (desi am depus actele pt preluare la inceputul lui ... (vezi toată discuția)