Cred ca trebuie sa se faca distinctie intre tipurile de interventie. Daca interventia e in interes propriu se va timbra cererea. Daca e in interesul uneia din parti nu se va timbra, pt ca daca se intervine in interesul reclamantului s-ar ajunge la dubla timbrare, iar daca se intervine in interesul paratului nu isi are rostul pentru ca intampinarea nu se timbreaza. Asa mi se pare mie logic.
Cred ca in speta in discutie, actiunea civila s-a solutionat impreuna cu actiunea penala, in cadrul procesului penal declansat ca urmare a savarsirii unei infractiuni. Daca in prima instanta nu s-a timbrat, nu vad nici un temei legal pentru a se timbra actiunea in recurs. Vorbim de unul si acelasi proces care a ajuns la instanta superioara.
Daca am inteles corect semintele au fost predate institutului. In conditiile in care acesta le-a preluat fara obiectiuni, sigur ca va avea obligatia de plata a acestora, altfel ar fi o imbogatire fara justa cauza. Sigur ca trebuie vazut in contract in ce masura au fost respectate obligatiile contractuale de cel care a inmultit semintele, iar aici proba se va putea face chiar si cu martori. Expertiza e mai complicata, avand in vedere timpul scurs de la data la care au fost inmultite semintele. Observatia care s-a facut cu privire la riscuri e foarte corecta, as adauga aici obligatia cumparatorul de garantie impotriva viciilor bunului vandut si termenele in care trebuie semnalate aceste vicii... Solutia cred ca e in contract, in dispozitiile C. Civ., chiar Com., privind contractul de vanzare-cumparare.