Bună seara! Am 54 de ani si sunt la pensie pentru limită de vârstă ( grupa I) și la momentul ăsta am un contract de muncă pe durată determinată, la buget. S-a schimbat vreo lege ceva in ultima perioadă, pot pastra locul de muncă în continuare?
Mulțumesc!
Buna ziua,
am scris luna si anul nasterii mele: decembrie -1963 si daca am o vechime totala in munca ( asa cum v-am scris) de 28 de ani, nu avem cum sa ma angajez la 15 ani si 10 luni. Am lucrat pe gr. l de munca in perioada 07.05.1984 si pana pe data de 31.03.2001. Din data de 01.04.2001 si pana pe data de 12.10.2005 pe cartea de munca este trecut asa: conditii deosebite, H.G.261 / 2001, iar partea vechimii pana la 28 ani este in conditii normale.
Buna ziua,am implinit 50 ani si am o vechime in campul muncii de 28 ani din care 21 ani si 5 luni sunt pe grupa 1 de munca. Dupa ultima modificare a legii pensiilor imi puteti spune , va rog, cand imi pot depune dosarul pentru pensionare ? multumesc pentru raspuns!
Buna ziua,
am fost in concediu pentru cresterea copilului pana pe data de 17.07.2013, zi in care m-am prezentat la serviciu.In aceeasi zi am primit plicul cu acte de la sediu iar pe actul aditional de la contractul de munca scrie ca voi ocupa postul de casier, post de pe care am plecat in CCC.Surpriza mea a fost foarte mare in momentul in care sefa de magazin, nu mi-a permis sa ma apropii de casa de marcat sub pretextul ca ea nu are nevoie de casier . Am luat legatura, telefonic, cu ASM-ul de zona, care mi-a dat un raspuns " foarte demn " de un director : mi-a spus pe un ton foarte ridicat, ca postul de casier s-a desfiintat, desi actele mele de la sediu sunt venite pentru functia de casier, ca poate la casa sunt probleme pe care eu nu trebuie sa le stiu (mentionez ca pe fisa postului venita pe numele meu este mentionat ca trebuie sa beneficiez de training ) si ca trebuie sa lucrez ca si consultant vanzari, asa cum sunt dispozitiile de la seful de magazin. I-am spus ca nu pot accepta sa lucrez ca si consultant vanzari pentru ca eu am nascut prin cezariana si nu pot ridica frigidere , masini de spalat sau alte produse de genul acesta ( toate astea le manipuleaza consultantii de vanzari, pentru ca nu avem angajati manipulanti ) iar dumnealui mi-a raspuns ca nu ma plateste sa stau cu fundul pe scaun si nu am decat sa-mi dau demisia pentru ca nu ma poate trimite in somaj desi sustine ca postul este desfiintat.Ce pot sa fac, cum pot rezolva aceasta problema, macar sa ma dea in somaj daca s-a desfiintat postul asa cum sustine ASM-ul.
Multumesc mult pentru raspuns !
- peste o luna si jumatate termin conc. ptr. restere copil, daca postul pe care am lucrat pana la plecarea in concediu s-a desfiintat ce se intampla cu locul meu de munca?
- in cazul in care nu voi mai fi primita primesc somaj?
- daca mi se ofera alt post si eu il refuz din diferite motive pot primi somaj?
Multumesc !