Si atunci ce este de facut? Mi se poate aproba concediu de odihna in timpul anului scolar? Am inteles ca daca ar fi colegi care mi-ar tine orele, nu ar fi platiti, deoarece plata cu ora se plateste doar in cazul posturilor vacante si nu daca repectivul coleg ar fi in concediu de odihna
Buna ziua!
Lucrez in invatamant, iar anul trecut am fost in concediu de crestere a copilului, astfel incat nu am efectuat tot concediul de odihna aferent zilelor lucrate in anul scolar. M-am intors pana la implinirea varstei de un an a copilului si doresc fie plata concediului neefectuat, fie luarea concediului. Ordinul 5559/2011 presupune efectuarea concediului numai in timpul vacantelor scolare (ceea ce in cazul meu este exclus, deoarece zilele de concediu restant sunt mai multe decat zilele de vacanta). Cum pot proceda corect in acest caz?
eu am primit anexa de la angajator cu veniturile nete realizate ca urmare a conventiei civile. problema mea este ca acestea nu figureaza si in fisa data de la Casa de pensii. ma gandeam ca daca nu apare venitul in acea fisa, nu va fi luat in considerare in calculul cuantumului indemnizatiei.
buna ziua!
am terminat concediul de maternitate si vrand sa depun dosarul pentru indemnizatia de crestere copil, am descoperit ca in documentul emis de casa de pensii nu figureaza conventia civila pe care am avut-o in ultimele luni de sarcina. Ce se poate face in acest caz? Unde trebuie sa ma adresez pentru a remedia situatia si ce acte mi-ar fi necesare? mentionez ca am realizat si alte venituri *contracte individuale de munca cu timp partial) in timpul celor 12 luni anterioare nasterii copilului si toate apar, mai putin cele din aceasta conventie civila. stiu sigur ca s-au platit impozite si pe veniturile de pe aceasta conventie civila, am inclusiv anexa semnata de la institutia cu care am avut conventia.
mi s-a spus ca mi se platesc toate darile aferente veniturilor inregistrate pe conventia respectiva. Cum pot sau unde pot verifica daca este adevarat sau nu acest lucru?
Buna ziua! Ma aflu in urmatoarea situatie: am un cotract pe perioada nedeterminata cu o institutie la care am deja vechime de 7 ani si o conventie civila de prestari servicii incheiata acum 3 luni pentru o perioada de 4 ani. eu urmeaza sa nasc la sfarsitul acestei luni. Se vor lua in considerare veniturile obtinute prin conventia civila atat in cadrul concediului de maternitate (cel de 126 de zile) cat si in cadrul indemnizatiei de crestere copil? Ce documente imi trebuie ca sa anunt cel de-al doilea angajator de intrarea in concediu de maternitate?(este suficienta o copie dupa concediul medical pe care il depun la angajatorul unde am salariul de baza?) Va multumesc