avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Conventie civila inainte de concediul de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Conventie civila inainte de concediul de maternitate

Buna ziua! Ma aflu in urmatoarea situatie: am un cotract pe perioada nedeterminata cu o institutie la care am deja vechime de 7 ani si o conventie civila de prestari servicii incheiata acum 3 luni pentru o perioada de 4 ani. eu urmeaza sa nasc la sfarsitul acestei luni. Se vor lua in considerare veniturile obtinute prin conventia civila atat in cadrul concediului de maternitate (cel de 126 de zile) cat si in cadrul indemnizatiei de crestere copil? Ce documente imi trebuie ca sa anunt cel de-al doilea angajator de intrarea in concediu de maternitate?(este suficienta o copie dupa concediul medical pe care il depun la angajatorul unde am salariul de baza?) Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:15, 4 Iunie 2013
1. Pentru indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) sunt luate in calcul toate veniturile profesionale nete pentru care ati platit impozit.

2. - Pentru indemnizatia pentru concediul de maternitate se iau in calcul veniturile pentru care s-a platit contributia de 0,85% pentru concedii si indemnizatii.
- Eu stiu ca in cazul conventiilor civile nu se plateste aceasta contributie.
- Intrebati si contabilul de la firma respectiva.
mi s-a spus ca mi se platesc toate darile aferente veniturilor inregistrate pe conventia respectiva. Cum pot sau unde pot verifica daca este adevarat sau nu acest lucru?
Intrebati pe contabil sa va spuna numai despre "cota de contributie pentru concedii si indemnizatii, de 0,85%" care se plateste numai de catre angajator si care este diferita de "contributia pentru asigurarile sociale de sanatate".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii pentru a beneficia de concediu medical si concediu prenatal si postnatal si categoriile de persoane care pot incheia contract de asigurari sociale ioan-s ioan-s Buna seara! As dori cateva lamuriri referitoare la conditiile de a beneficia de concediu medical, concediu postnatal si prenatal, dar si indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Conventia civila se ia in calcul la indemnizatia de maternitate si cea de crestere a copilului? ioana-elena81 ioana-elena81 Ce taxe trebuie achitate ca prestator - persoana fizica intr-o conventie civila de prestari servicii cu o intreprindere individuala pt ca sa se ia in calcul la ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie pre si post natal (126 zile) cand avem si venituri extra-salariale, ca persoana fizica gaby_carey gaby_carey Anterior celor 6 luni raportate la luna in care voi intra in pre si postnatal (luate toate 126 zile odata in sept 2014 - dupa nastere), am avut pe langa ... (vezi toată discuția)