Buna ziua! Ma aflu in urmatoarea situatie: am un cotract pe perioada nedeterminata cu o institutie la care am deja vechime de 7 ani si o conventie civila de prestari servicii incheiata acum 3 luni pentru o perioada de 4 ani. eu urmeaza sa nasc la sfarsitul acestei luni. Se vor lua in considerare veniturile obtinute prin conventia civila atat in cadrul concediului de maternitate (cel de 126 de zile) cat si in cadrul indemnizatiei de crestere copil? Ce documente imi trebuie ca sa anunt cel de-al doilea angajator de intrarea in concediu de maternitate?(este suficienta o copie dupa concediul medical pe care il depun la angajatorul unde am salariul de baza?) Va multumesc
1. Pentru indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) sunt luate in calcul toate veniturile profesionale nete pentru care ati platit impozit.
2. - Pentru indemnizatia pentru concediul de maternitate se iau in calcul veniturile pentru care s-a platit contributia de 0,85% pentru concedii si indemnizatii.
- Eu stiu ca in cazul conventiilor civile nu se plateste aceasta contributie.
- Intrebati si contabilul de la firma respectiva.
mi s-a spus ca mi se platesc toate darile aferente veniturilor inregistrate pe conventia respectiva. Cum pot sau unde pot verifica daca este adevarat sau nu acest lucru?
Intrebati pe contabil sa va spuna numai despre "cota de contributie pentru concedii si indemnizatii, de 0,85%" care se plateste numai de catre angajator si care este diferita de "contributia pentru asigurarile sociale de sanatate".