avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1203 soluții astăzi
Forum Activitate fricul

Activitate fricul

Salut! Daca de exemplu pe data de 26.10 inceteaza actualul contract de munca iar pe data de 5.11 incepe un nou contract, este o problema la pensie/vechime?
Răspuns la discuția Calcul salarizare
personal contractual
Răspuns la discuția Model decizie comisia de receptie
synapsefreak@yahoo.com

Am mare nevoie de baza legala cu privire la constituirea comisiei de receptie a serviciilor.

In speta, intr-o institutie publica s-a organizat o manifestare. In aceasta manifestare au fost contractati pe baza unor contracte de prestari servicii artistice.

Trebuie sa predam proces verbal de receptie a acestor servicii.

Nu gasesc baza legala pentru constituirea comisiei pentru a elabora o decizie in baza careia sa se faca procesul verbal de receptie.

Va multumesc!
Discuție Speta mostenire
O femeie de nationalitate germana X cu o mostenire mare se casatoreste undeva in perioada primului razboi mondial cu un domn de nationalitate romana Y, ofiter/colonel cu o avere destul de mare avand tot felul de indemnizatii, solde, s.a.m.d.
Domnul Y ar fi investit o mare parte din avere in Romania (blocuri,case,etc)
Din aceasta casatorie, au rezultat 3 copii, din care 2 au murit de mici, iar celalalt are la randul lui 1 copil (XY).

Dupa moartea domnului Y, doamna X se recasatoreste cu un domn Z, de nationalitate romana, care vine in aceasta casatorie cu 3 copii (3Z). Doamna X neavand cunostinte mari de limba romana, cumva domnul Z ar fi facut actele incat sa preia din imobile si alte bunuri.

Din casatorie doamnei X cu domnul Z, au rezultat 2 copii (XZ).

In momentul de fata, copilul din prima casatorie (XY) a dat in judecata verisoara/verisorii (XZ) pentru a fi recunoscut ca mostenitor a primei casatorii dintre X si Y. Raspunsul primit dupa judecata pe fond, persoana pe care a dato in judecata nu are calitate procesuala activa.

Ce poate face domnul XY pentru a fi recunoscut ca mostenitor si sa aiba parte si de avere?
Buna ziua,

Sunt proaspat detasat de la o firma catre o institutie bugetara. Cum se calculeaza salariul? adica modul de calcul pentru un detasat cu CIM si studii superioare. Ma incadreaza in grila de salarizare a functionarilor publici?