Am o nelamurire legata de decesul mandantului unui cont bancar. Mostenitorii mandantului pot cere mandatarului inapoierea sumei transferate de la mandant prin inchiderea contului curent al acestuia in contul curent al mandatarului in timpul vietii mandantului? Presupunem ca exista o procura notariala care ii da dreptul de inchidere al contului.
Am lichidat PFA in 2014. Am primit acum de la ANAF o somatie pt.plata obligatiilor restante accesorii pe perioada 2008-2010 preluate de la CASMB in 2012, obligatii rezultate din neplata in termen a creantelor principale (acestea fiind platite in 2014). Obligatiile restante accesorii nu mi-au fost comunicate niciodata.
Sunt in termenul de prescriere a datoriei din 2010 , data aparitiei acesteia, indiferent de faptul ca ANAF a preluat-o in iulie 2012 si nu mi-a comunicat-o pana in 2018 data postei? Pot face contestatie?
I
Discutia devine ridicola, prelungirea instalatiei se face de la dozele instalatiei existente in care se mai leaga fire ce vor merge la consumatorii electrici noi si la intrerupatoare. Nu se umbla in nici un tablou. Dincolo de contorul de parti comune, instalatia de pe holuri si din subsol e in proprietatea blocului deci se poate umbla la ea , evident numai de catre meseriasi care stiu cum.
Dupa parerea mea,despicarea firului in 4 cum ca cine plateste, cu acordul cui, cine v-a dat voie, sunteti autorizati etc etc. nu inseamna decat o hipertrofiere a personalitatii insului care a deschis topicul sau o raca personala cu responsabilii din bloc.
Daca in situatia existentei unui testament in care este pomenit numai concubinul, la mostenire va veni doar concubinul si tatal care e rezervatar iar fratele nu va primi nimic. E corecta interpretarea?
Cat este cota tatalui din mostenire ca mostenitor rezervatar unic?
Doamna Doinita
Va multumesc pentru mesajul "lamuritor" si ironic pe care mi l-ati adresat. Eram convins oricum ca , trecand actele casei prin 2 vanzari, 2 notari etc.nu se mai putea face nimic.
"Nimicul" de care spun consta in diferenta de la 950mp cat figurau in actul de proprietate al primului proprietar , la 800mp cat a gasit cadastristul.
Si, cum bine ati observat, ca o doamna cu un ascutit simt de observatie, incercand sa aflu prin vecinii satului dezlegarea misterului, am aflat ca primul proprietar din motive de necazuri familiale cazuse foarte rau in patima betiei, cei doi vecini stanga -dreapta, profitand de situatie si mutand gardurile cam cu o jumatate de metru.
Mai mare rasul sa vezi gardul serpuind printre copacii de pe hotar, desigur in favoarea vecinilor.
Evident pe betiv nu l-a interesat prea tare pentru ca voia sa vanda si oricum nu cred ca a observat, motive pentru care presupun ca a fost de acord cu cadastrul .Deci a acceptat tacit furtul. si cum se zice, hotul neprins e negustor cinstit.
Notarul care a observat diferenta din acte, mentionata si in actul de cadastru, ar fi trebuit cumva sa se autosesizeze sau automat se ia de bun cadastrul?
Buna seara.
Chiar nimeni dintre stimatii moderatori sau utilizatori nu poate da un raspuns pertinent la problema mea care problema se reduce la o intrebare:
Poate fi oficializat un rapt al unei parti de teren de catre vecini daca acesta a fost cumparat de la fostul proprietar care l-a preluat gata "barbierit" de la proprietarul de dinaintea lui caruia nu i-a pasat de situatie?
Evident, cadastrul facut la cumparare era cu terenul micsorat, dar am cadastrul initial si actul vechi de proprietate al primului proprietar.
buna seara
am cumparat o casa cu terenul aferent (eu fiind proprietarul 3)de la proprietarul respectiv(proprietarul 2). acesta la randul sau a cumparat de la altcineva(proprietarul 1). Acel proprietar 1 a neglijat proprietatea ani la randul astfel ca vecinii au mutat gardurile si si-au insusit abuziv parti din teren fara sa fie sanctionati in vreun fel.
La data cumpararii proprietatii de catre proprietarul 2 de la proprietarul 1, s-a facut cadastrul asa cum s-a gasit pe teren, cu gardurile mutate. Evident ca eu, proprietarul 3 cumparand de la proprietarul 2, am folosit acelasi cadastru. Intre timp, intreband alti vecini si vazand pe teren mutarea vizibila a gardurilor am aflat de povestea furtului de teren pe vremea proprietarului 1.
Intrebare: eu, proprietarul 3, pot cere intr-un fel oarecare retrocedarea terenurilor de la vecini care au fost furate pe vremea proprietarului 1? dar daca gasesc cadastrul cu terenul ce era in posesia proprietarului1 si vecinii nu au act de vanzare -cumparare teren? ei se prevaleaza de faptul ca facandu-se cadastrul la vanzare,se considera ca s-a oficializat raptul.
multumesc
Buna seara.
O cunostinta vrea prin testament sa lase casa mostenire concubinului cu care convietuieste de multi ani.
Doamna are ca rude in viata pe tatal ei in varsta(mostenitor rezervatar) si un frate .
Intrebari referitoae la cotele parte din mostenire:
1. daca la data dezbaterii mostenirii vin tatal si fratele plus concubinul prin testament
2 daca vine numai fratele.iar daca nu mai e nici fratele daca poate veni copilul lui, evident plus concubinul.
multumesc mult
Buna ziua
Sunt PFA, n-am platit contributia la CASMB si de la 1 iulie 2012 mi s-au transferat obligatiile principale si accesoriile la ANAF.
Pot beneficia de prevederile OG 30/2011 privind esalonarea la plata a obligatiilor principale, urmand ca , in conditia respectarii graficului de esalonare, sa mi se anuleze penalitatile si sa se reduca 50% din majorari? Am principalul de circa 4000ron si accesoriile de 6000ron.
Care sunt pasii de urmat pentru a beneficia de aceasta facilitate?
Pe perioada esalonarii cresc in continuare accesoriile datorate sumelor inca neplatite?
multumesc mult
Sunt interesat de subiect.Chiar nimeni dintre toti moderatorii forumului nu poate da un raspuns competent? Aici este vorba de un principiu general nu neaparat aplicabil PFA.