De ce nu s-a facut preluarea punctelor perioadelor asimilate (facultate, armata etc) din decizia veche de pensionare LV in decizia de recalculare cf, legii 360.? Ca baza de calcul s-a luat in considerare numai decizia de pensie anticipata PA in care nu se regasesc punctele perioadelor asimilate.
Carp Mircea
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca aveti aceste probe, atunci trebuie sa cereti lamuriri de la casa locala.
Sau sa le depuneti o cerere de revizuire a deciziei de recalculare in care sa mentionati toate ilegalitatile.
jack electro
Probele le constitue cele doua decizii din 2013: PA identica cu decizia revizuirii din sept 2024 si PLV unde s-au adaugat punctele asimilate si nepreluate. Am cerut si lamuriri, am depus si cerere de revizuire inca din august 2024, tacere absoluta. Nici nu te baga in seama! UN domn moderator de pe forumul de pensii al facebook mi-a scris ca"punctele perioadelor asimilate se dau numai la cei care ies dupa legea noua"". ?? Ar insemna ca sutele de mii de pensionari dupa legea veche sa nu mai aiba dreptul la punctele asimilate la recalculare? Ce mai pot face daca Casa de pensii se incapataneaza s-o tina pe a ei? Mai merge procedura in instanta dupa atata timp?
jack electro
Cum pot obliga casa de pensii sa raspunda la cererea de revizuire depusa acum 5 luni, in august 2024? Presupun ca nu vor sa raspunda voit chiar daca dupa lege ar trebui sa raspunda in 30 zile. Pot sa ii dau in judecata pentru refuz raspuns?