inca o data va multumesc , si da asa este nu am avut avocat , la instanta de fond un avocat din oficiu si la apel nici unul
va multumesc pt raspuns .imi puteti spune si de hotarare am 8 luni cu suspendare ce inseamna termen de incercare 2ani si 8luni si mai este necesar un recurs sau posibil,mentionez ca in prima instanta mi sa dat achitat
dar o scoala de soferii pt o alta cat pot sa fac sau trebui sa astept doi ani sau cat?
04.03.2014
Ora estimata: 09:00
Complet: S2 C 2 A
Tip solutie: Admis apel
Solutia pe scurt: Dp.231/A- În baza art. 386 alin. 1 C.p.p. respinge ca nefondată cererea Ministerului Public de schimbare a încadrării juridice a faptei re?inute în sarcina intimatului inculpat. Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea. Desfiinţează în totalitate sentinţa penală nr. 12/17.01.2014 a Judecătoriei Buftea şi rejudecând: În baza art. 87 al. 1 din OUG 195/2002 rep. cu aplic. art. 5 C.pen. ?i art. 320 1 Codul de procedură penală din 1968 condamnă pe inculpatul [editat] pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală la pedeapsa de 8 (opt) luni închisoare. În baza art. 71 Cod penal din 1969 interzice inculpatului exercitarea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza a II-a, b Cod penal din 1969, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţi publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, pe durata executării pedepsei principale. În baza art. 81 Cod penal din 1969 suspendă condiţionat executarea pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani şi 8 luni, calculat potrivit art. 82 Cod penal din 1969. În baza art. 71 al. 5 Cod penal din 1969 suspendă executarea pedepsei accesorii pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei principale. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 83 Cod penal din 1969 privind revocarea suspendării executării pedepsei. Obligă inculpatul la plata sumei de 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, din care onorariul apărătorului din oficiu, în cuantum de 200 lei, se avansează din fondurile MJ. Cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 04.03.2014.
Document: Hotarâre 231/2014 04.03.2014
spunetimmi ce inseamna acesta hotarare ,permisul se anuleaza ,art 83 am o condamnare sau nu? mai este necesar sau posibil un recurs? va multumesc
a uitat sa va spun pana azi nu am primit nimic oficial acasa privind hotararea ,stiu doar de pe situl judecatoriei
buna ziua am o nelamurire privind dosaru penal pe care il am ,judecatorul ma achitat pe 17/01/2014 si nu stiu daca s-a facut recurs.pe situl de la judecatorie apare la cai de atac , la data declarare 20/01/ 2014 la parte declaranta nimic si la cale de atac recurs.daca se face recurs nu trebuie sa apara numele la parte declaranta sau daca procurorul face recurs nu mai apare,apare numele doar daca face inculpatul? va multumesc voua celor ce acordati timp acestor discutii si veniti in ajutor cu raspunsuri si sfaturi.
va multumesc mult pt raspuns
17.01.2014
Ora estimata: 08:30
Complet: C1 Penal-amânare pronunţare
Tip solutie: Achitare
Solutia pe scurt: În temeiul art. 11 pct 2 lit a) rap la art 10 alin 1 lit b1 c.p.p. cu aplicarea art 181 c.p., art 90 c.p. si art 91 c.p. achita pe inculpatul PETRE MIRCEA FLORIAN (date), pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are in sange o imbibatie alcoolica ce depaseste limita admisa de lege, fapta prevazuta si pedepsita de art 87 alin 1 din OUG nr. 195/2002 rep. si dispune aplicarea fata de acesta a unei sanctiuni cu caracter administrativ – amenda in cuantum de 1000 lei. În temeiul art. 189 cod procedură penală onorariul avocatului din oficiu, in cuantum de 200 lei, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti în favoarea Baroului Ilfov. În temeiul art. 192 al. 1 pct 1 lit d cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat in cuantum de 400 lei vor fi suportate de inculpat. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru cele care au lipsit. Pronunţată în şedinţă publică azi 17.01.2014.
Document: Hotarâre 12/2014 17.01.2014
08.01.2014
Ora estimata: 08:30
Complet: C1 Penal
Tip solutie: Amână pronunţarea
Solutia pe scurt: Amână pronunţarea la data de 17.01.2014.
Document: Încheiere - Amânare iniţială a pronunţării 08.01.2014
intrebare: imi spuneti si mie ce rezultat are ca nu am cunostinte in drept penal , si permisul se anuleaza? multumesc
banca va dat in judecata pentru recuperarea debitelor unde sa hotarat executarea silita. executorul judecatoresc va instiintat cu privire la suma datorata bancii plus toate cheltuielilepe care le veti platii.se instiinteaza angajatorul si se pune in aplicare hotararea judecatoreasca.angajatorul va aduce la cunostinta suma poprita.nu inteleg cum spuneti ca a platit decat o luna fara sa stiti. nu semnati fluturasi de salarii unde se vad sumele retinute? nu inseamna ca daca nu ati girat cu nimic nu se pune in aplicare executarea silita.cu privire la a platii tota suma in 24h va spun statii linistit, daca nu aveti bani si nu puteti achita o rata de unde sa platiti toata suma odata? este ceva ce nu se leaga in cazul dumneavoastra ,pentru a avea poprire pe salariu inseamna ca executarea silita era pusa in aplicare.si daca nu aveti nimic pe numele dumneavoastra nu are ce sa executa decat in momentul cand lucrati cu o poprire pe salariu.in legatura cu casa parinteasca nu conteaza de cand o mosteniti inainte sau dupa luarea creditului puteti sta linistit in ea. daca se putea o luau ei pana acum.stati linistit si nu va speriati si nici nu disperati.
cel mai bine va intelegeti cu victima.daca depune plangere si mai scoate si un certificat medico legal veti fi acuzata de vatamare corporala din culpa .inca o data va sugerez sa va intelegeti cu parintii victimei daca e minor pt a avea un rezultat cat mai favorabil cazului dumneavoastra.