avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tip solutie: achitare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tip solutie: achitare

17.01.2014
Ora estimata: 08:30
Complet: C1 Penal-amânare pronunţare
Tip solutie: Achitare
Solutia pe scurt: În temeiul art. 11 pct 2 lit a) rap la art 10 alin 1 lit b1 c.p.p. cu aplicarea art 181 c.p., art 90 c.p. si art 91 c.p. achita pe inculpatul PETRE MIRCEA FLORIAN (date), pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are in sange o imbibatie alcoolica ce depaseste limita admisa de lege, fapta prevazuta si pedepsita de art 87 alin 1 din OUG nr. 195/2002 rep. si dispune aplicarea fata de acesta a unei sanctiuni cu caracter administrativ – amenda in cuantum de 1000 lei. În temeiul art. 189 cod procedură penală onorariul avocatului din oficiu, in cuantum de 200 lei, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti în favoarea Baroului Ilfov. În temeiul art. 192 al. 1 pct 1 lit d cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat in cuantum de 400 lei vor fi suportate de inculpat. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru cele care au lipsit. Pronunţată în şedinţă publică azi 17.01.2014.
Document: Hotarâre 12/2014 17.01.2014

08.01.2014
Ora estimata: 08:30
Complet: C1 Penal
Tip solutie: Amână pronunţarea
Solutia pe scurt: Amână pronunţarea la data de 17.01.2014.
Document: Încheiere - Amânare iniţială a pronunţării 08.01.2014
intrebare: imi spuneti si mie ce rezultat are ca nu am cunostinte in drept penal , si permisul se anuleaza? multumesc
Cel mai recent răspuns: mirceapmf , utilizator 22:33, 18 Ianuarie 2014
Ati fost achitat , vi s-a aplicat o sanctiune administrativa, veti achita ch. jud. nu va fi inscrisa in cazierul judiciar., Permisul se anuleaza in toate cazurile , dupa un an veti avea voie sa dati examen din nou .
Hotararea nu este definitiva, daca parchetul nu declara recurs sau daca si in recurs se mentine hotararea instantei de fond,in baza hotărârii judecătoreşti rămase definitive prin care s-a dispus achitarea inculpatului, permisul se restituie.
va multumesc mult pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis Mada1911 Mada1911 Buna seara Vin și eu cu o întrebare și sper sa ma ajutați cu un răspuns va rog frumos In Februarie 2018 am făcut un accident fără victime ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna urmatoarea decizie? mulțumesc ! pentru săvârşirea ... Alex Bucur Alex Bucur Ce inseamna urmatoarea decizie? Mulțumesc ! pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, prevăzută de art. ... (vezi toată discuția)
Punerea în circulaţie sau conducere a unui vehicul neînmatriculat- condamnare- permis Daniel.P Daniel.P Ora estimata: 9:00 Complet: P3 CP/Fond amânat Tip solutie: Soluţionare Solutia pe scurt: În temeiul art. 334 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 61 alin. ... (vezi toată discuția)