avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Activitate Andrei05

Activitate Andrei05

Exact cum spune titlul; este vorba pur si simplu de actiunile din urma "cuponiadei" din anii '90 - la un SA care nu-i tranzactionat pe bursa, de fapt nici nu reusesc sa ii contactez pe nici o cale. Este vorba bineinteles de un procent infim.
Am cistigat procesul in care am fost pirit (a se vedea intrebarea mea mai veche daca sint necesare detalii anume despre speta) dar dilema curenta se refera la recurs (da, au facut recurs...).

a. hotarirea instantei intiale a fost sa NU accepte "lipsei calitatii procesuale pasive" dar in acelasi timp sa nu accepte nici cererea pe fond (deci ca pirit am cistigat). Bineinteles nu am facut recurs impotriva faptului ca mi s-a respins exceptia lipsei calitatii procesuale pasive pentru ca oricum cistigasem, desi motivatia a fost bazata pe ceva evident gresit (ca as fi fost actionar cind reiesea din inregistrarile de la RC ca evident nu am fost niciodata). Exista vreo sansa de a obtine aceasta exceptie in recurs? Recurenta cere explicit "modificarea in totalitate a sentintei recurate".

b. In "copie motive" pe care am primit-o motivatia este putin spus ridicola, este pur si simplu un "copy/paste" generic, incluzind nume gresite evident din alt dosar sau generice (numitul Ion Ionescu ...). Scaparile de genul asta pot mari sansele respingerii recursului sau sint cumva acceptate si se pot "repara din mers" la termene ulterioare (evident a trecut deja termenul pentru depunerea motivelor recursului, ceea ce presupun ca implica si ca nu le mai pot modifica)?
Multumesc extrem de mult pentru raspuns!

Update la un studiu mai atent.

- cererea de chemare in judecata este pe numele corect dar adresa si CNP-ul total gresite (nu le-am avut si nu le-am putut avea niciodata)
- din acest motiv am ratat primul termen pentru ca prima citatie a fost emisa pe adresa gresita (mi-a venit o copie abia acum)
- a doua citatie are pe ea adresa buna si stabileste un alt termen in viitor (destul de indepartat)

Toate documentele de mai sus au venit impreuna pe adresa buna (de fapt unica pe care am avut-o vreodata), evident dupa primul termen si nu a semnat nimeni pentru ele daca are vreo importanta.

Se poate face ceva si in caz ca da exista anume termene foarte scurte ce ar trebui respectate?
Acum multi ani (peste 10) am fost in consiliul de administratie (cred ca asa se chema, dar nu retin exact structura de conducere) al unei SA minore, 100% privata. Asta a fost ca "beneficiu" financiar si de imagine pentru ca pur si simplu eram un angajat f bun si de fapt greseala mea a fost ca atunci cind am plecat am inregistrat o cerere numai pentru incetarea raporturilor de munca, urmind ca sa fiu zburat la urmatoarea AGA din consiliu.

Ei bine nu s-a intimplat sa fiu zburat si acum ma trezesc ca e un proces pe rol in care e ceruta raspunderea solidara a conducerii firmei (ce ma include) pentru acoperirea datoriei.

Nu am avut absolut nici un contact cu firma de mai mult de 10 ani, nu am primit vreo remuneratie ce mi s-ar fi cuvenit ca membru in consiliu de administratie, nu am delegat pe nimeni sa voteze in locul meu, etc. De fapt firma si-a schimbat si numele cel putin o data si domeniul de activitate cel putin de 3 ori. Cit am fost eu acolo era foarte pe plus, acum mfinante zice ca e foarte pe minus (si bineinteles in faliment dupa cum probabil se observa si din titlu).

Nu mi se poate inputa ca am facut nimic rau (sau ma rog, nimic activ rau) pentru firma. Se poate scapa de raspunderea asta solidara?