De 3 ani ma chinui cu cei de la C.a.s.galati sa recuperez 500 Ron,contributie extra din chirii.La vremea aceea ma amenintau cu poprire pe pensia de varsta.Acum imi spun ca,de nu plateam,era mai bine caci s-a anulat acea lege.Ce ma sfatuiti sa fac?!Sunt totusi 500 Ron si pensia mea si a sotiei este de doar 1000 Ron.Multumesc
Buna ziua.As dori sa stiu daca este posibil ca o persoana sa fi fost angajata fara sa semneze vreun contract.E vorba de baiatul meu care avea dosarul pus la Ajofm pentru cursurile de calificare in meseria de sudor.Vazand ca timp de o luna nimeni nu i-a trimis nici un raspuns,acesta a incercat la o firma ca vopsitor necalificat.L-au chemat cu 50 ron sa isi faca analizele,urmand ca,daca acestea se dovedeau a fi in regula in 2-3 zile,sa fie chemat pentru a face protectia muncii si a semna contractul de angajare.La 3 zile diferenta,a primit scrisoare ca a fost admis la cursurile de calificare.In aceeasi zi a fost sunat de un angajat si de la firma mentionata mai sus.Fiul meu a comunicat faptul ca urmeaza sa inceapa cursurile.
Astazi,la o saptamana dupa ce a inceput cursurile,a aflat cu stupoare ca dosarul lui este respins deoarece reiese in Revisal angajat 3 zile si concediat de comun acord cu firma....Ce putem face si cui trebuie sa ne adresam avand in vedere ca patronul firmei nu a vrut sa faca modificariin Revisal(inregistrare eronata),asa cum ne-au sfatuit si cei de la Ajofm pentru a nu pierde cursurile?Nu vreau sa trec cu vederea aceasta neregula.Multumesc
Va multumesc frumos pentru raspuns.Probabil voi trebui sa schimb medicul de familie deoarece,cand i-am pus aceeasi intrebare ca cea afisata aici mi-a raspuns ca si dansa are de toate bolile si nu se pensioneaza pe caz de boala.Si a citit razand ironic recomandarea chirurgului de a nu ridica mai mult de 2 kg. pentru a evita pericolul unei noi interventii abdominale si pe cea a ortopedului care a scris "risc ridicat de fractura a soldului".
Buna ziua.Am 46 de ani cu vechime in munca.Am avut Hepatita B(acum e in stadiu nedetectabil),in urma cu 3 ani interventie de histerectomie totala,sunt in supraveghere medicala pentru noduli mamari,am osteopenie la soldul stang,vertebra L5 tasata,disc vertebral deplasat la nivelul C5-C6.Mentionez ca lucrez dar imi este foarte greu deoarece nu reusesc sa ridic greutati fara dureri abdominale si la nivelul coloanei.Pot beneficia de pensie de invaliditate?Va rog sa imi dati niste sfaturi.Multumesc anticipat.