avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare fara contract semnat??
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare fara contract semnat??

Buna ziua.As dori sa stiu daca este posibil ca o persoana sa fi fost angajata fara sa semneze vreun contract.E vorba de baiatul meu care avea dosarul pus la Ajofm pentru cursurile de calificare in meseria de sudor.Vazand ca timp de o luna nimeni nu i-a trimis nici un raspuns,acesta a incercat la o firma ca vopsitor necalificat.L-au chemat cu 50 ron sa isi faca analizele,urmand ca,daca acestea se dovedeau a fi in regula in 2-3 zile,sa fie chemat pentru a face protectia muncii si a semna contractul de angajare.La 3 zile diferenta,a primit scrisoare ca a fost admis la cursurile de calificare.In aceeasi zi a fost sunat de un angajat si de la firma mentionata mai sus.Fiul meu a comunicat faptul ca urmeaza sa inceapa cursurile.
Astazi,la o saptamana dupa ce a inceput cursurile,a aflat cu stupoare ca dosarul lui este respins deoarece reiese in Revisal angajat 3 zile si concediat de comun acord cu firma....Ce putem face si cui trebuie sa ne adresam avand in vedere ca patronul firmei nu a vrut sa faca modificariin Revisal(inregistrare eronata),asa cum ne-au sfatuit si cei de la Ajofm pentru a nu pierde cursurile?Nu vreau sa trec cu vederea aceasta neregula.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:46, 20 Iulie 2013
Pentru curs ma tem ca este prea tarziu, daca a inceput cursul si s-au facut cataloagele ,nu se mai poate face nimic , mai ales ca este de durata ceea ce puteti face .Daca nu vrea sa opereze schimbarile in revisal singura posibilitate este sa-l actionati in justitie pe administratorul firmei respective si sa-i cereti daune , sa plateasca pentru efectuarea unui curs de calificare pentru baiat.
Va multumesc din suflet pentru raspuns.Asa am sa si fac.Credeam ca am patit de toate in tara mea,dar la asa ceva nu ma asteptam.
Va puteti adresa Politiei pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri daca fiul dvs nu a semnat niciodata un c.i.m. cu acel angajator.
Deschideti o actiune care sa constate nulitatea acelui c.i.m., daca angajatorul respectiv nu corecteaza eroarea savarsita.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iulie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt de date DanaCiobanu. DanaCiobanu. Buna seara, sunt intr-o situatie oribila. In luna septembrie am intrat in somaj , am inceput niste cursuri de calificare, totul perfect pana ieri. Ieri, am ... (vezi toată discuția)
Demisia bogdan2000 bogdan2000 buna ziua.As dori sa imi dau demisia dar la angajare am fost obligat de situatie sa semnez un act aditional prin care sunt obligat sa achit contravaloarea unor ... (vezi toată discuția)
2 contracte 8 ore lumyeru lumyeru Buna ziua!! Fiul meu a fost in luna martie la un interviu,a dat proba 2-3 zile in acea institutie,dar in alt compartiment decat cel unde se angaja.Au iesit ... (vezi toată discuția)