avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Activitate FloareaIonita

Activitate FloareaIonita

Multumesc de raspuns .
L227/2015 CF ,la art 76 .a) indemnizațiile din activități desfășurate ca urmare a unei funcții de demnitate publică" este discutabila incadrarea consilierilor de primarii , care participa doar la sedinte ( 1- 3 / pe luna ) aici . Daca se calculeaza aceste contributii cum se raporteaza in D112? Conform instructiunilor de creare declaratie D112, consilierii se incadreaza la asigurat C tip 19 conform Nomenclatorului 6 , aici explicatiile sunt clare ,
fara interpretari, si nu se admite calcul de contributie somaj si CAS.

Ca sa se valideze trebuie sa raportez Consilierii in D112 la Asigurat A tip 3

conform Nomenclatorului 5, neconform cu instructiunile de creare declaratie

D112 in vigoare , "structura_dunica_A401_2016_280116 anexa 8 " , asa cum se vede

din titlu, a aparut in 28.01.2016. Deci cum interpretam si ce ignoram?
scuze , s-ar putea sa fie o optiune ...totusi poate se alerteaza cine trebuie sa ia o decizie in acest sens , sa actualizeze Codul fiscal sau Declaratia 112
Apare mesajul "nu mai urmari discutia " pentru intrebarile referitoare la Contributiile calculate pentru consilierii de primarii. Sa inteleg ca , pe undeva, pe net ....este lamurita problema ? a aparut vreun raspuns documentat? Eu caut raspuns de cateva ori pe zi... si nu am gasit ....
da, legislatie necorelata , cred ca se interpreteaza gresit calitatea de consilier ....si nimeni nu lamureste aceasta problema ...
daca calculezi aceste contributii , nu poti trimite D112, ce este mai grav , sa nu calculezi sau sa nu trimiti D112 ? e de plans ... de ras ....si eu astept lamuriri competente ...
Răspuns la discuția Contributii consilieri locali
Am pus si eu aceeasi intrebare , daca pentru consilierii de primarii , conform codului fiscal pentru 2016 , se calculeaza toate contributiile sociale ( nu mi s-a raspuns , dar am gasit aici raspunsul). Am totusi o mare nedumerire.
Am gasit si eu pe net adresa de la infoinstitutii , am citit.
Am recitit si instructiunile de creare Declaratie D112 , nu se accepta alte contributii pentru tip C 19 , adica consilieri, doar Sanatate !
Deci , daca calculez toate contributiile pentru Consilieri , nu pot valida D112 , deci nu este primita in sistem , deci risc o amenda pentru nedepunere , deci.... ce este de facut ?
Este gresit incadrat consilierul la "b) indemnizaţiile din activităţi desfăşurate ca urmare a unei funcţii de demnitate publică, stabilite potrivit legii; " , sau Ministerul de finante ( sau cine se ocupa de intretinerea progamului informatic pentru D112) a uitat sa coreleze raportarile de salarizare si calcul contruibutii , D112, cu codul fiscal in vigoare ?

Am verificat acest lucru concret , am calculat conform noilor indicatii , si am obtinut ... doar erori la validare D112.

Este cineva care poate da un raspuns verificat ?
Ce contributii (angajat/angajator) se datoreaza pentru indemnizatiile de sedinta ale consilierilor locali conform Noului Cod fiscal incepand 01.2016?
Răspuns la discuția Deducere degresiva 2016
Apreciez raspunsul , cel anterior , care a si fost sters , mi s-a parut ... nu am cuvinte ...multumesc.
FloareaIonita a scris:

ma intereseaza daca a aparut ordinul ministrului Finantelor, referitor la deducerea degresiva pentru brutul > 1500 lei

Scuze , deducere regresiva , multumesc de raspuns.

FloareaIonita a scris:

ma intereseaza daca a aparut ordinul ministrului Finantelor, referitor la deducerea degresiva pentru brutul > 1500 lei

am inteles ca a aparut IERI, vreau sa citesc ordinul , d-voastra ati scris formulele de calcul .