avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Activitate valentinZZZ

Activitate valentinZZZ

Buna ziua . Vin si eu cu o intrebare la dv cu speranta ca o sa primesc cateva explicatii. De o luna si ceva de zile detin o masina adusa din Germania , care a fost adusa de mine , pe roti , cu numere toll valabile o luna de zile . Am circulat in RO pana au expirat numerele de GR iar acum am primul set de numere rosii. Problema este acum.Din luna februarie al anului viitor voi fi asistent personal al unei nepoate care are handicap grad 2. ...... Voi putea inmatricula aceasta masina , pe numele meu , si sa beneficiez de scutire de la taxa de mediu ? conform legii. Multumesc pentru raspunsuri.
Buna seara ..va scriu in speranta ca puteti sa-mi dati un sfat. Fratele meu lucreaza ca sofer , de doua zile , la domnul X .Astazi a fost oprit de un echipaj de politie si pentru ca nu avea acte pentru lemnele care le transporta , a primit amenda 2 000 ron sau 1 000 roni in 48 de ore.Inainte de a pleca in cursa , domnul X la asigurat pe fratele meu ca toate actele sunt in regula si nu are nici o problema . Acum ,cand amenda este pe numele fratelui meu , domnul X il trimite sa faca contestatie ...............
Ce se poate face in acest caz ,
buna ziua
in speranta ca ma puteti ajuta macar cu un raspuns postez problema mea .
Anul trecut (2012-06) am cumparat un scuter de la un vecin de-al meu care si el la randul sau il aduse din Italia.Cand l-am cumparat nu am facut nici un fel de act si nici nu am primit nici un fel de act privind identitatea scuterului din partea vanzatorului.Am mers pe varianta de ;; buna credinta '' pentru ca el circulase cu scuterul in tara un an si ceva si nu a avut probleme cu politia.
Acum doua zile am vandut scuterul la o persoana din alta localitate , fara nici un act , pentru ca nici eu nu am primit .Cumparatorul a urcat scuterul in masina si a plecat , insa pe drum a fost oprit de catre Politia de Frontiera si in urma verificarii dupa seria motor si seria sasiu in baza de date sa aflat ca a fost declarat furat in italia.Drept urmare a fost confiscat de politie .
Acum cumparatorul ma contactat si mi-a spus ca vrea banii inapoi pentru ca scuterul a fost furat . Dar eu sunt cumparator de buna credinta , am platit pentru scuter , pot sa dovedesc cu martori ( foarte multi ).Am incercat sa iau legatura cu cel de la care l-am cumparat dar este plecat de doua saptamani in italia si deocamdata nu este de gasit.
Intrebarea mea este .....Trebuie sa dau banii inapoi la cumparator , chiar daca eu nu stiam ca este furat , chiar daca eu l-am cumparat . Chiar daca trebuie sa dau banii inapoi , care sunt procedurile de urmat. La ce ar trebui sa ma astept
Multumesc anticipat celor care ma vor lumina