avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... inmatriculare auto pentru asistent personal persoana ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

inmatriculare auto pentru asistent personal persoana cu handicap

Buna ziua . Vin si eu cu o intrebare la dv cu speranta ca o sa primesc cateva explicatii. De o luna si ceva de zile detin o masina adusa din Germania , care a fost adusa de mine , pe roti , cu numere toll valabile o luna de zile . Am circulat in RO pana au expirat numerele de GR iar acum am primul set de numere rosii. Problema este acum.Din luna februarie al anului viitor voi fi asistent personal al unei nepoate care are handicap grad 2. ...... Voi putea inmatricula aceasta masina , pe numele meu , si sa beneficiez de scutire de la taxa de mediu ? conform legii. Multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:55, 18 Decembrie 2016
Conform dispozitii in vigoare atat detinatorii de decizie/certificat incadrare in grad de handicap,dar si insotitorii acestora beneficiaza de facilitatea inmatricularii vehiculelor
Problema esential o constituie contradictiile existente intre dispozitiile in vigoare respectiv ale L nr 193/2015 si ale codului fiscal
Responsabil pentru calcularea taxei auto este ANAF prin unitatile teritoriale care opereaza strict in limitele codului fiscal care nu a fost modificat si completat cu disp L nr 193/2015

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru persoana cu handicap george535 george535 Buna seara,nu stiu daca am pus intrebarea la categoria care trebuie.As dori sa aflu daca cumpar o masina inscrisa pe anglia si vreau sa o trec pe numele meu cu ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit cernatlarisa cernatlarisa Doresc sa știu dacă: 1. Conform Legii 193/2015 pt.modificarea Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap - ... (vezi toată discuția)
Obtinere certificat handicapat romania desi am deja unul in alta tara Exelerost Exelerost Buna ziua, Nu stiu daca este locul potrivit pentru aceasta intrebare dar totusi va intreb. Tatal meu a avut un accident de munca in urma cu mai bine de ... (vezi toată discuția)