Buna ziua . Vin si eu cu o intrebare la dv cu speranta ca o sa primesc cateva explicatii. De o luna si ceva de zile detin o masina adusa din Germania , care a fost adusa de mine , pe roti , cu numere toll valabile o luna de zile . Am circulat in RO pana au expirat numerele de GR iar acum am primul set de numere rosii. Problema este acum.Din luna februarie al anului viitor voi fi asistent personal al unei nepoate care are handicap grad 2. ...... Voi putea inmatricula aceasta masina , pe numele meu , si sa beneficiez de scutire de la taxa de mediu ? conform legii. Multumesc pentru raspunsuri.
Conform dispozitii in vigoare atat detinatorii de decizie/certificat incadrare in grad de handicap,dar si insotitorii acestora beneficiaza de facilitatea inmatricularii vehiculelor
Problema esential o constituie contradictiile existente intre dispozitiile in vigoare respectiv ale L nr 193/2015 si ale codului fiscal
Responsabil pentru calcularea taxei auto este ANAF prin unitatile teritoriale care opereaza strict in limitele codului fiscal care nu a fost modificat si completat cu disp L nr 193/2015