avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Activitate Daniela2275

Activitate Daniela2275

Daca o persoana mostenitoare a averii surorii ei,alaturi de alti frati, are deschis un caz penal pentru folosirea cardului de pensie al surorii decedate si dupa decesul acesteia, isi pierde drepturile la succesiune sau si le pastreaza?
Buna ziua! Am o problema delicata legata de apartamentul pe care mama mi l-ar lasa mostenire. Mama a pierdut actul original al locuintei si nu are decat copii legalizate dupa Titlul de proprietate, care am inteles ca nu se mai elibereaza de catre institutia care l-a emis in 1974 pentru ca nu mai exista. Am sunat la Primarie si mi s-a spus ca acea copie dupa Titlul de proprietate e valabila in cazul vanzarii sau mostenirii. As vrea, totusi, sa stiu daca voi avea probleme cu mostenirea apartamentului mai tarziu. Multumesc!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu as propune desfiintarea acestor asociatii definitiv. Sa platim intretinerea direct la Primarie si apa,direct la Compania Regionala de Apa,iar plata sa se faca online asa cum se poate pentru lumina si gaz. M-am saturat de cuiburile de barfe din aceste asociatii precum si de hotomaniile care se fac in favoarea unor locatari in detrimentul altora. De multe ori, cea care incaseaza banii nu are nici prea multa scoala,nici cei 7 ani de acasa.
Multumesc!
Buna ziua!As dori sa va intreb unde se poate reclama o casiera care incaseaza plata la intretinere in contul Asociatiei de locatari? Am efectuat plata online pe contul Asociatiei respective si am omis,din graba, sa mentionez ca platesc intretinerea pentru adresa unde locuieste mama mea. Mentionez ca am mai efectuat plata pentru intretinerea mamei si in lunile anterioare , dar atunci nu am omis sa scriu detaliat numele si adresa pentru care am achitat intretinerea. De aceasta data,insa, am omis aceste detalii si plata nu mi-a fost luata in considerare, desi banii au fost trimisi de catre banca in contul Asociatiei avand numele meu ca persoana platitoare(acelasi cu cel din lunile anterioare). Dovada platii este pe extrasul de cont. Doamna casiera mi-a cerut sa-i aduc certificatele de nastere, al meu si al mamei, pentru a dovedi ca locuim la aceeasi adresa. A procedat corect? Multumesc!
Ma scuzati,dar mai am o intrebare: cam ar costa un avocat care sa-i apere drepturile mamei mele in cazul in care celelalte rude merg in instanta pentru dezbaterea mostenirii? Multumesc!
Ma scuzati!Cred ca am inteles. Daca nu depune aceasta declaratie,pierde peste un an dreptul la mostenire.Am citit mai cu atentie fiecare raspuns primit. Va multumesc mult pentru ajutor!

Daniela2275 a scris:

Si daca va da o declaratie expresa ca accepta mostenirea, in acest caz notarul mai suspenda dezbaterea? De asemenea, mama mea va trebui sa contribuie la cheltuielile dezbaterii?

Exista vreun avantaj daca depune declaratia de acceptare,in cazul acesta?Pentru ca oricum peste un an mama accepta succesiunea tacit.
Cu ce acte trebuie sa se prezinte la notar mama mea pentru a depune declaratie potrivit careia accepta mostenirea? Poate sa se prezinte si la alt notar decat cel la care a apelat sora ei?
Si daca va da o declaratie expresa ca accepta mostenirea, in acest caz notarul mai suspenda dezbaterea? De asemenea, mama mea va trebui sa contribuie la cheltuielile dezbaterii?