Va rog, poate cineva sa ma ajute?
Buna ziua,
Parintii mei vor sa vanda un Ha de teren extravilan. Pe titlul de proprietate sunt 2.60 ha. Au vorbit cu cineva din comuna care se ocupa ( am inteles ca este PFA autorizat de OCPI), s-au inteles la un onorariu de 700 ron cu tot cu taxe. Acesta a taraganat lucrurile, nu si-a dat interesul, a durat 4 luni pana in sfarsit, au iesit actele ( cartea funciara si lotizarea). Fara acte, fara factura, totul verbal, i-au dat banii. Acum nu vrea sa le dea actele , mai cere 200 ron. Am fost la OCPI , insa acestia nu mi-au dat nici o informatie , zic ca sa vorbim cu cine am facut actele.
Ce cale exista sa obtin cartea funciara si lotizarea, sau un duplicat?
Este posibil ca proprietarul ( tata ) , cu actul de proprietate si buletinul in mana sa nu aiba dreptul la o informatie de la OCPI?
Urma sa mearga la notariat, sa faca contractul cu cumparatorul, poate notarul sa ceara duplicat dupa actele care noi nu le avem, dar ele exista la OCPI?
Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Perioada CIM trebuie sa fie determinata, strict in perioada vacantei stipulata in adeverinta de la liceu?
Buna ziua,
Firma de transporturi doreste sa angajeze un elev pe perioada vacantei, pentru dispecer transport intern.
Ce documente trebuie sa prezinte angajatorului un elev in clasa a XI-a, 18 ani impliniti, pentru a fi angajat , intrucat nu are inca o diploma?
Multumesc,
Corect,se plateste impozit pe profit pe intreaga activitate, unde se aduna si factura asta cu deseurile.
Va multumesc pentru raspunsuri!
Deseurile rezulta din depozitare-manipulare. Firmele de transport a caror activitate o intermediem aduce marfa in tiruri , in depozitul nostru se descarca si se grupeaza pe destinatii din Romania in paleti mai mici . Nu noi introducem pe piata din Romania marfuri ambalate, ci firmele de transport pentru clientii lor.
La un moment dat aveam foarte multe cartoane si folii de plastic si am decis sa le colectam.
Avem un registru cu evidenta deseurilor, unde completam periodic cu cantitatile ridicate de firma de colectare.
Acum, daca emitem factura pentru deseurile "vandute", am gandit ca ar trebui sa platim vreun impozit, ceva, pentru 20 lei pe luna cat avem noi factura.
Voi ce ziceti?
Buna ziua!
Societatea la care lucrez este o casa de expeditie- transporturi . Avem un depozit logistic din activitatea caruia rezulta deseuri de carton si folie plastic. Am incheiat un contract cu o firma de colectare care vine si ridica deseurile. Imi elibereaza un tichet de cantar, eu eliberez un aviz , dupa care eu emit factura .
Intrebarea mea este cine declara si plateste taxa la fondul de mediu? Eu ,firma care predau deseurile sau firma de colectare?
Multumesc!
Buna ziua!
Avem o angajata a carei perioada de proba inceteaza pe 19.08.2015. Patronii nu mai vor sa continue cu ea incepand de luni, 10.08.2015.
Ce act ar trebui incheiat azi ?( notificare, act aditional, decizie, ) si cu ce data ar trebui datat pentru a fi in regula?
Multumesc!