avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Co neefectuat, contract de munca perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Co neefectuat, contract de munca perioada determinata

Buna ziua,
Sunt angajata cu contract de munca pe perioada determinata in locul cuiva ce este in ingrijire copil.Initial a spus ca va sta 2 ani, insa acum, dupa un an se intoarce la lucru. Eu mai am 6 zile de CO pe care nu le-am luat, le pastrasem pentru sarbatori.Mi s-a comunicat ca voi continua sa lucrez in unitate, pe un alt contract, intrucat acesta inceteaza acum, la intoarcerea titularului.
Mi se platesc in bani contravaloarea celor 6 zile de CO neefectuat la incetarea contractului vechi?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mariananitu , utilizator 14:22, 21 Noiembrie 2014
Deoarece actualul c.i.m. va inceta de drept , zilele de CO neefectuate se vor compensate in bani.

Art. 146 C.mun.
......
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.


Pentru noul c.i.m. veti avea dreptul la alte zile de CO.

art.145 C.mun.
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
....
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna in cazul demisiei vicar vicar Buna ziua, daca imi dau demisia de la actualul loc de munca si ma angajez in alt loc,cum se intampla cu CO,mai pot lua anul acesta? (vezi toată discuția)
Calcul concediu de odihna ditrih ditrih cum se calculeaza concediul de odihna cand se termina contractul pe perioada determinata si incepe cel pe durata nedeterminata? (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt angajat la o sc de aproape 6 luni, mi am dat ... chic36 chic36 Buna ziua! Sunt angajat la o Sc de aproape 6 luni, Mi am dat demisia recent. As dori sa stiu daca aveam dreptul in astea 6 luni.la Concediu de odihna sau la ... (vezi toată discuția)