avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1661 soluții astăzi
Forum Activitate Monica0721

Activitate Monica0721

Bună ziua, şi la mulţi ani.

Am mare nevoie de un sfat referitor la o situaţie cu un autoturism. Am citit atent toate mesajele de la topicul "Radierea unui autoturism din circulatie - conditii, documente necesare", dar nu am găsit problema mea.

Am o Dacia 1310 din 1997, pe numele meu. Acum 10 ani am dat această maşină (+ talon şi CIV) unui văr primar, să o folosească liniştit, eu luându-mi altă maşină. Nu am făcut nici un fel de contract, nici măcar de mână, că nah, era văr primar, tata avea o bună părere despre el, cum să ne formalizăm între noi, rudele. Treaba a mers bine câţiva ani, nu am primit niciodată acasă vreo hârtie de amendă, iar banii pe impozit ajungeau la mine în cursul anului calendaristic (nu suntem în acelaşi oraş).
Toate bune şi frumoase. Vărul a plimbat maşina liniştit, ba chiar a transformat-o pe comandă manuală cînd a început să aibă probleme cu picioarele. Când şi când ne suna să ne spună ce mare lucru e pentru el maşina asta, că se duce pe unde are treabă şi nu-l mai ţin picioarele.

Timpul a trecut, tata s-a stins, şi de vreo doi ani mă găsesc în situaţia de a nu mai primi banii pe impozit. Am sunat să văd ce s-a întâmplat, şi ... am dat peste un văr total schimbat, de la vârstă (bate spre 70 de ani şi mult vin de boltă), de la noua "nevastă" ... cert e că nu se mai poate vorbi cu el. Orice întreb şi încerc să aflu se termină cu "să-mi daţi bani!" - dacă vreau maşina să o dau la Remat, trebuie să-i dau bani. Dacă vreau actele, trebuie să-i dau bani. Dacă vreau numerele de înmatriculare, trebuie să-i dau bani. X-(
M-am săturat de această stare de fapt, mai ales că am aflat de la persoana prin care trimitea banii de impozit că nici nu prea mai există maşina, a lovit-o la un moment dat, a tras-o în curte cu o căruţă şi acum e ... clocitoare. :(

E casabilă din orice parte aş privi problema, face 20 de ani în aprilie. DAR nu am acte, nu am numere, nu am nimic.....
Ce pot face? din care capăt pot apuca problema?! Pot reface actele ca să o radiez în lipsa numerelor de înmatriculare?
Mulţumesc anticipat pentru sugestii.
Bună ziua.
Sunt un funcţionar public dintr-o agenţie guvernamentală în subordinea unui minister. Anul acesta ies la pensie foarte mulţi colegi, pentru limită de vîrstă. Am solicitat ministerului un punct de vedere referitor la posibilitatea de a îi reangaja pe aceşti colegi pe posturile avute (nu ca PFA).
Dar, pînă va veni răspunsul (pe care îl intuim negativ, din discuţiile purtate), aş dori să ştiu care sunt portiţele legale care permit unui funcţionar public aflat la limită de vîrstă şi stagiu de cotizare, adică pensionabil în august, să-şi continue activitatea în cadrul unei instituţii a statului, cumulîndu-şi salariul cu pensia.

Mulţumesc
Răspuns la discuția Amendã circulaþie rutierã
15 zile de la data primirii... care dată!? :) Mulţumesc. Aşa voi face, voi contesta procesul verbal pe viciul de procedură legat de primirea lui. De ceea ce scrie în el.. n-am cum să mă leg, nu am poze sau martori.
Bună ziua.
În data de 10 iunie am găsit un echipaj de poliţie lângă maşină. Poliţistul care mi-a cerut actele mi-a spus că am parcat într-o zonă în care stînjeneam circulaţia, că acea parte de carosabil trebuie redată circuitului auto, nu folosită pentru parcare. I-am spus că nu există nici un semn de parcarea sau staţionarea interzisă, dar că am luat notă de sugestia dânsului şi nu voi mai parca acolo. Dar el a considerat că trebuie să primesc amendă şi 2 puncte, nu avertisment.
Am considerat aceasta un abuz şi am refuzat să semnez procesul verbal. Ca martor a luat o persoană cu un BMW parcat lângă maşina lor, cu care echipajul de poliţie stătea de vorbă, fumau şi beau cafea pe capotă înainte de a îmi solicita să mă legitimez.

Ieri am găsit în cutia poştală procesul verbal al contravenţiei în original, împăturit în patru. Fără plic, fără data înmânării, fără semnătură de primire!! Nu era lipit pe uşă şi nici nu se vede vreo încercare de a fi fost lipit. Pe verso este completată adresa mea şi atât, fără dată şi fără semnătură în dreptul locului unde scrie "Seful serviciului (brigăzii) rutier(e), recomandat nr... din data ... "
Absolut nimic!! Dacă mă duc să plătesc jumătate de amendă, nu pot face dovada că sunt în timpul celor 48 de ore.
În plus, trebuie să menţionez că erau cel puţin 10 maşini parcate în acea zonă la fel ca a mea şi nu cred că a mai primit careva amendă... numai prostul care-a ajuns la maşină şi a recunoscut că e a lui, adică eu... Un avertisment ar fi fost de înţeles, dar direct amendă şi 2x75 lei de plată... e cam mult.

Ce mă sfătuiţi să fac?