avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amendã circulaþie rutierã
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amendã circulaþie rutierã

Bună ziua.
În data de 10 iunie am găsit un echipaj de poliţie lângă maşină. Poliţistul care mi-a cerut actele mi-a spus că am parcat într-o zonă în care stînjeneam circulaţia, că acea parte de carosabil trebuie redată circuitului auto, nu folosită pentru parcare. I-am spus că nu există nici un semn de parcarea sau staţionarea interzisă, dar că am luat notă de sugestia dânsului şi nu voi mai parca acolo. Dar el a considerat că trebuie să primesc amendă şi 2 puncte, nu avertisment.
Am considerat aceasta un abuz şi am refuzat să semnez procesul verbal. Ca martor a luat o persoană cu un BMW parcat lângă maşina lor, cu care echipajul de poliţie stătea de vorbă, fumau şi beau cafea pe capotă înainte de a îmi solicita să mă legitimez.

Ieri am găsit în cutia poştală procesul verbal al contravenţiei în original, împăturit în patru. Fără plic, fără data înmânării, fără semnătură de primire!! Nu era lipit pe uşă şi nici nu se vede vreo încercare de a fi fost lipit. Pe verso este completată adresa mea şi atât, fără dată şi fără semnătură în dreptul locului unde scrie "Seful serviciului (brigăzii) rutier(e), recomandat nr... din data ... "
Absolut nimic!! Dacă mă duc să plătesc jumătate de amendă, nu pot face dovada că sunt în timpul celor 48 de ore.
În plus, trebuie să menţionez că erau cel puţin 10 maşini parcate în acea zonă la fel ca a mea şi nu cred că a mai primit careva amendă... numai prostul care-a ajuns la maşină şi a recunoscut că e a lui, adică eu... Un avertisment ar fi fost de înţeles, dar direct amendă şi 2x75 lei de plată... e cam mult.

Ce mă sfătuiţi să fac?
Ultima modificare: Joi, 27 Iunie 2013
Monica0721, utilizator
Cel mai recent răspuns: Monica0721 , utilizator 12:17, 28 Iunie 2013
Dvs sunteti liberul arbitru
Teoretic,daca apreciati ca detineti probe temenice aveti dreptul sa formulati plangere contraventionala la judecatorie,in termne de 15 zile de la comunicarea PV
Practic,analizati oportunitatea alocarii de timp,consum nervos intr-o speta care nu va garanteaza exonerarea de la plata amenzi aplicate
Contestati procesul verbal de contraventie invocand viciu de procedura. Procesul verbal se trimite prin posta si in acest caz se poate dovedi data primirii. Termenul de contestare este de 15 zile de la data primirii la Judecatoria la care este arondat locul savarsirii faptei.
15 zile de la data primirii... care dată!? :) Mulţumesc. Aşa voi face, voi contesta procesul verbal pe viciul de procedură legat de primirea lui. De ceea ce scrie în el.. n-am cum să mă leg, nu am poze sau martori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda politia locala cluj glt2112 glt2112 Stimati consultanti, Situatia in fapt: Am parcat masina pe o strada laterala blocului in care locuiesc cu jumatate pe carosabil, si jumatate pe trotuar. Am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am luat o amendă pentru parcare interzisă. cunoașteți ... rasadsdafdsgfdasgdfgdfsg rasadsdafdsgfdasgdfgdfsg Buna ziua, am luat o amendă pentru parcare interzisă. Cunoașteți pe cine care nu a plătit-o si i s-a pus poprire pe salariu? Se poate contesta aceasta? ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru parcare ap77 ap77 Azi dimineata am gasit lipit pe parbrizul masinii un afis de amenda de la politia comunitara (intre 600 si 2000 lei) pentru ca am parcat masina fara a respecta ... (vezi toată discuția)