avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radiere autoturism
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radiere autoturism

Bună ziua, şi la mulţi ani.

Am mare nevoie de un sfat referitor la o situaţie cu un autoturism. Am citit atent toate mesajele de la topicul "Radierea unui autoturism din circulatie - conditii, documente necesare", dar nu am găsit problema mea.

Am o Dacia 1310 din 1997, pe numele meu. Acum 10 ani am dat această maşină (+ talon şi CIV) unui văr primar, să o folosească liniştit, eu luându-mi altă maşină. Nu am făcut nici un fel de contract, nici măcar de mână, că nah, era văr primar, tata avea o bună părere despre el, cum să ne formalizăm între noi, rudele. Treaba a mers bine câţiva ani, nu am primit niciodată acasă vreo hârtie de amendă, iar banii pe impozit ajungeau la mine în cursul anului calendaristic (nu suntem în acelaşi oraş).
Toate bune şi frumoase. Vărul a plimbat maşina liniştit, ba chiar a transformat-o pe comandă manuală cînd a început să aibă probleme cu picioarele. Când şi când ne suna să ne spună ce mare lucru e pentru el maşina asta, că se duce pe unde are treabă şi nu-l mai ţin picioarele.

Timpul a trecut, tata s-a stins, şi de vreo doi ani mă găsesc în situaţia de a nu mai primi banii pe impozit. Am sunat să văd ce s-a întâmplat, şi ... am dat peste un văr total schimbat, de la vârstă (bate spre 70 de ani şi mult vin de boltă), de la noua "nevastă" ... cert e că nu se mai poate vorbi cu el. Orice întreb şi încerc să aflu se termină cu "să-mi daţi bani!" - dacă vreau maşina să o dau la Remat, trebuie să-i dau bani. Dacă vreau actele, trebuie să-i dau bani. Dacă vreau numerele de înmatriculare, trebuie să-i dau bani. X-(
M-am săturat de această stare de fapt, mai ales că am aflat de la persoana prin care trimitea banii de impozit că nici nu prea mai există maşina, a lovit-o la un moment dat, a tras-o în curte cu o căruţă şi acum e ... clocitoare. :(

E casabilă din orice parte aş privi problema, face 20 de ani în aprilie. DAR nu am acte, nu am numere, nu am nimic.....
Ce pot face? din care capăt pot apuca problema?! Pot reface actele ca să o radiez în lipsa numerelor de înmatriculare?
Mulţumesc anticipat pentru sugestii.
Cel mai recent răspuns: Iulian Catalin Arhire , Evaluator 09:58, 10 Ianuarie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Va confruntati cu situatie delicata in conditiile in care initial ati inteles sa cedati vehiculul pe relatii de rudenie dar fara intocmire de documente autentificate
Initial notificati oficial varul cu obligatia intocmirii formalitatilor de tranzactionare vehicul sub sanctiunea obligarii la plata a platii cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Daca varul nu intelege sa isi asume responsabilitatea,parcurgeti procedura prin mediator
Daca nici prin mediator nu solutionati,analizati varianta unei actiuni in instanta
Puteți să îl speriați spunându-i că faceți plângere la poliție pentru furt de autovehicul. Bineînteeles că o astfel de plângere nu are sorți de izbândă deoarece i-ați dat actele și cheile de bunăvoie. Puteți să vă recuperați bunul pe cale judecătorească prin intermediul unui executor judecătoresc pt că de unul singur nu puteți pătrunde pe proprietatea altcuiva. CIV, certificatul de înmatriculare se pot obține în duplicat de la RAR și de la serviciul înmatriculări. declarând actele pierdute.
Atata timp cat ruda dvs nu are act de posesie asupra masinii ( chiar si de mana ) si nici nu doreste sa coopereze , singura varianta a ramas plangere la politie pentru " Abuz de încredere " . De retinut ca acest tip de plangere vizeaza o infractiune si se refera la : " Însuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu şi cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă " .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto cu probleme Mrn.axel Mrn.axel Buna ziua, Am facut greseala sa dau spre folosinta un autoturism (dacia 1310) acum cativa ani, catre o ruda. Masina a ramas in acte pe numele meu, dar ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare bulgaria auto fara fiscal Mihnea77 Mihnea77 Buna ziua, Acum aprox 7 luni, tatal meu a cumparat de la un \\"samsar\\" un autoturism, insa nu prea se pricepea la acte, asa ca fost pacalit de vanzator cu ... (vezi toată discuția)
Probleme inmatriculare auto - proprietar doar in acte obligat sa plateasca taxa, ce se poate face? aqwszx aqwszx Problema ar fi in felul urmator: Cineva l-a prostit pe fratele meu sa inmatriculaze o masina pe numele lui. Acest individ, din alt oras, i-a promis fratelui ... (vezi toată discuția)