avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Activitate cristinaooobarbu

Activitate cristinaooobarbu

Nu-mi poate spune nimeni daca dovada dreptului de proprietate in cazul de mai sus poate fi facuta si cu certificatul constatator de la ONRC sau pentru ca este vorba de un imobil inscris in cartea funciara singura dovada a proprietatii este extrasul de carte funciara?
Buna seara!
Am nevoie de un temei, daca exista, pentru urmatoarea speta:
SC Mama are in patrimoniu mai multe terenuri (asupra acestora este intabulat dreptul de proprietate ). Aceasta SC se divizeza si se desprind doua parti din patrimoniu (SC B si SC C), fara ca SC Mama sa isi inceteze existena.
Astfel, unul din terenurile care, in urma divizarii, a trecut in patrimonial SC B (aceasta neintabulandu-si dreptul de proprietate) este posedat de o terta peroana.
Urmeaza introducerea actiunii in revendicare si asa cum prevede art 565 NCC dovada dreptului de proprietate asupra imobilelor inscrise in CF se face cu extrasul de carte funciara. In cazul meu, pe extras apare SC Mama.
Asadar, pentru a putea introduce actiunea in revendicare trebuie facuta dovada dreptului de proprietate prin extrasul de carte funciara. Exista vreo exceptie de la aceasta regula?
Stiu ca pot intabula mai intai dreptul de proprietate in favoarea SC B insa necesita timp si ne grabim :) ca sa zic asa.

Multumesc celor care au citit :)

Seara buna!
Răspuns la discuția Prima casa si concubinajul
Multumesc pentru raspuns!
Nu stiu insa daca se poate asa pentru ca din cate stiu eu, imobilul astfel dobandit, nu poate fi instrainat primii 5 ani de la cumparare, si prin conventia matrimoniala cam asta s-ar intampla cu 1/2 din imobil.
Buna ziua!
Sunt in cautarea celei mai bune solutii privind urmatoarea speta: el si ea sunt in concubinaj de 3 ani, timp in care toti banii, incasari sau datorii, sunt la comun. In anul al treilea de concubinaj si cu un an inainte de casatoria celor doi, EL cumpara prin programul "Prima casa", un apartament. Creditul este pe numele lui, casa pe numele lui, insa, banii de avans si cheltuielile adiacente (destul de mari) au fost ai EI (fiind proveniti de la parintii ei).
Pe actul de vanzare cumparare este doar EL proprietar deoarece putea demonstra cu adeverinta de la serviciu faptul ca are un venit s.a.m.d. Precizez ca si fata avea venituri, insa, acestea proveneau ca urmare a exercitarii unei profesii independente iar anul fiscal era incheiat pe 0 sau chiar pe minus.
Amandoi sunt de acord sa "faca ceva" din care sa reiasa ca in fapt apartamentul apartine amandurura, respectiv avansul si celelalte cheltuieli de inceput au fost acoperite de EA insa ratele le platesc impreuna.
Va rog, daca dumneavoastra gasiti o solutie viabila in acest sens, sa mi-o comunicati si mie. :)

O zi placuta tuturor!
Multumesc!
Ma poate ajuta cineva cu un model de contract de promovare on line?
Multumesc!
Răspuns la discuția Cercetare disciplinara
Va multumesc frumos!
Sa aveti o zi buna!
Răspuns la discuția Cercetare disciplinara
Corect, tocmai de aia vin si intreb care e solutia in cazul in care intrumentele de lucru apartineu firmei X, care si ea le ditinea in baza unui alt contract de inchiriere cu o alta societate? se poate face o adresa de catre seful de santier de la firma X (pers care a constatat disparitia) catre celelalte firme in care sa expuna situatia si sa solicite ca acei muncitori sa fie cercetati disciplinar de catre angajatorii lor? sau se cerceteaza disciplinar cel care era responsabil cu posesia instrumentelor de catre firma X si va fi sanctionat indiferent daca instrumentele de lucru au fost "pierdute " de un muncitor de la celelalte soc.?
Multumesc !
Buna ziua!
Va rog, daca se poate, un sfat :)
Speta este urmatoarea: in urma unei licitatii o firma X a castigat o lucrare. Pentru a duce la indeplinire aceasta lucrare, firma X a incheiat contracte de inchiriere cu alte 3 firme A,B si C.(fiind vorba de masini si deserventii acestora). In timpul executiei lucrarii s-a constatat lipsa unor instrumente de lucru. Cei care au lucrat cu aceste instrumente sunt: 3 angajati de la firma x, 2 de la firma A, 2 de al firma B si unul de la firma C. Repet ca intre firma X si celelalte firme exista contracte de inchiriere. Acum, firma X vrea sa face cercetare disciplinara privind toate persoanele care au lucrat cu respectivele instrumente. Este posibil acest lucru, nefiind angajatii ei ? care este procedura pentru a gasi si sanctiona legal vinovatul?
Multumesc1
Multumesc pentru raspunsuri!
Deci, tot negocierea si respectiv contestatia la executare raman singurele variante...