avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dovedirea dreptului de proprietate asupra unui imobil ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dovedirea dreptului de proprietate asupra unui imobil dobandit ca urmare a divizarii

Buna seara!
Am nevoie de un temei, daca exista, pentru urmatoarea speta:
SC Mama are in patrimoniu mai multe terenuri (asupra acestora este intabulat dreptul de proprietate ). Aceasta SC se divizeza si se desprind doua parti din patrimoniu (SC B si SC C), fara ca SC Mama sa isi inceteze existena.
Astfel, unul din terenurile care, in urma divizarii, a trecut in patrimonial SC B (aceasta neintabulandu-si dreptul de proprietate) este posedat de o terta peroana.
Urmeaza introducerea actiunii in revendicare si asa cum prevede art 565 NCC dovada dreptului de proprietate asupra imobilelor inscrise in CF se face cu extrasul de carte funciara. In cazul meu, pe extras apare SC Mama.
Asadar, pentru a putea introduce actiunea in revendicare trebuie facuta dovada dreptului de proprietate prin extrasul de carte funciara. Exista vreo exceptie de la aceasta regula?
Stiu ca pot intabula mai intai dreptul de proprietate in favoarea SC B insa necesita timp si ne grabim :) ca sa zic asa.

Multumesc celor care au citit :)

Seara buna!
Cel mai recent răspuns: cristinaooobarbu , utilizator 09:34, 2 Aprilie 2014
Nu-mi poate spune nimeni daca dovada dreptului de proprietate in cazul de mai sus poate fi facuta si cu certificatul constatator de la ONRC sau pentru ca este vorba de un imobil inscris in cartea funciara singura dovada a proprietatii este extrasul de carte funciara?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actul de proprietate Tarana Tarana Buna ziua , Care este actul de proprietate al unui imobil construit si intabulat la cadastru : 1) Inscrierea de intabulare in cartea funciara ? ... (vezi toată discuția)
Antecontract fara intabulare incepand cu 1 oct 2011? CipiM CipiM Am de facut un antecontract pentru cumparerea uni apartament dar vanzatorului nu i-au iesit inca actele de cadastru si intabulare. Am fost la un notar sa ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren lillyian20 lillyian20 Buna ziua, daca se poate sa ma ajutati , doresc sa cumpar un teren in spatele casei mele,am fost la Cartea funciara si am solicitat un extras CF,in urma ... (vezi toată discuția)