Buna ziua,
Tatal meu a decedat anul trecut si nu am facut succesiunea (mama, eu si fratele meu fiind urmasi). Anul acesta a decedat si fratele meu care are un singur copil. Imi puteti spune cum ce drepturi avem eu, mama si nepotul(fiul fratelui decedat) in cazul in care vrem sa facem succesiunea? Multumesc!
Buna ziua
Sunt PFA si urmeaza sa nasc in cateva luni. Ce proceduri trebuie sa urmez pentru obtinerea concediului si a indemnizatie? Mentionez ca am platit doar asigurarea de sanatate obligatorie, nu si concediile. Unde trebuie sa merg pentru informatii (la casa de asigurari, primarie?).
Multumesc.
În situația în care lucrez cu contract de muncă și în același timp obțin venituri din activitatea de PFA (pentru care plătesc contribuția la sănătate), dacă plătesc și acel procent suplimentar de 0,85% la Casa de Asigurări de Sănătate, în cazul unui concediu de maternitate, voi beneficia de indemnizație în baza contractului de muncă și a veniturilor realizate din activitatea de PFA, sau doar în baza contractului de muncă?
Mulțumesc!
buna ziua,
mi-am facut pfa traducator in luna februarie si am platit primele doua transe din impozit si contributia pentru sanatate. am fost la casa de asigurari de sanatate pentru ca nu am statutul de asigurat si acolo mi au cerut mai multe documente (certf. constatator si adv. de venit) pentru a face niste calcule. mentionez ca nu sunt angajata si nu am alte venituri. trebuie sa mai platesc si altceva in afara contributiilor pe care le platesc la anaf pentru a deveni asigurat?
Multumesc!