avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune fiica si nepot
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune fiica si nepot

Buna ziua,
Tatal meu a decedat anul trecut si nu am facut succesiunea (mama, eu si fratele meu fiind urmasi). Anul acesta a decedat si fratele meu care are un singur copil. Imi puteti spune cum ce drepturi avem eu, mama si nepotul(fiul fratelui decedat) in cazul in care vrem sa facem succesiunea? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:50, 27 Iunie 2017
1. Trebuie dezbatuta succesiunea dupa tata. Mostenitori sunt > mama (1/4), dvs si fratele decedat (3/4, deci 3/8 fiecare).
2. Se dezbate succesiunea dupa fratele decedat (care include cote mostenita de la tata + alte bunuri pe care le-a mai dobadit in timpul vietii).
Mostenitori sunt> sotia fratelui (3/4) si copilul (3/4).
Ultima modificare: Marți, 27 Iunie 2017
raluk0207, utilizator
Trebuie sa aveti in vedere si termenul de prescriptie de un an de la deces ptr.exercitarea dreptului de optiune succesorala .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! este vorba despre o mostenire: se doreste succesiunea ... stefimit stefimit Buna ziua! Este vorba despre o mostenire: Se doreste succesiunea dupa parintii decedati.Am fost 4 frati 1.Tatal decedat in urma cu 10 ani . Nu s-a efectuat ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune. care este procedura când unul dintre moștenitori a decedat înaintea lui de cujus? elmasica@yahoo.com elmasica@yahoo.com Buna seara. Va rog sa ma lamuriti in privinta dezbaterii succesiunii unei case ramase de la mama. Noi eram 6 frati, unul din noi a decedat anul trecut, iar ca ... (vezi toată discuția)