avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal PFA si indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal PFA si indemnizatie

Buna ziua
Sunt PFA si urmeaza sa nasc in cateva luni. Ce proceduri trebuie sa urmez pentru obtinerea concediului si a indemnizatie? Mentionez ca am platit doar asigurarea de sanatate obligatorie, nu si concediile. Unde trebuie sa merg pentru informatii (la casa de asigurari, primarie?).
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 2 August 2016
virginia13, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:28, 2 August 2016
1. - Pentru a beneficia de concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) luati legatura cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) pentru a incheia un contract de asigurare pentru concedii si indemnizatii.
- Certificatele medicale le prezentati la CJAS care va plati indemnizatia cuvenita.

2. Pentru calcularea indemnizatiei pentru concediu crestere copil (CCC) cititi pe:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate Istrate_Nicoleta Istrate_Nicoleta Buna.Ce taxe trebuie platite in plus de CAS 5,5%?Mentionez ca am PFA... Va multumesc! (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu maternitate pt pfa alessandra87 alessandra87 Buna ziua As vrea sa stiu cine plateste concediul pre si postnatal in cazul persoanelor fizice autorizate si de asemenea cine il plateste pe cel de crestere a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil FlorinaEm FlorinaEm Buna ziua! Sunt insarcinata in 6 luni si jumatate si as dori sa stiu cum exact se calculeaza indemnizatia de crestere a copilului in anumite conditii. Am ... (vezi toată discuția)