avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu maternitate

Buna.Ce taxe trebuie platite in plus de CAS 5,5%?Mentionez ca am PFA... Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2014
Istrate_Nicoleta, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:47, 22 Octombrie 2014
1. Pentru a beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) in calitate de PFA trebuie sa platiti cota de contributie de 0,85% pentru concedii si indemnizatii.

2. Pentru aceasta trebuie sa incheiati un contract de asigurare pentru concedii si indemnizatii cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical si indemnizatie crestere copil AltaMihaela AltaMihaela Buna ziua, Sunt insarcinata. Am o intreprindere individuala si realizez venituri ocazional. Dupa prima luna de sarcina mi-a incetat de drept CIM (norma ... (vezi toată discuția)
Concediul pre si postnatal pe contract de cesiune determinat maria_mihaela maria_mihaela Buna ziua! Sunt insarcinata in 32 de saptamani (as dori sa-mi iau concediu in jurul datei de 10 sept) si ultimul meu contract cu institutia este contract de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil FPG FPG Buna seara! Am un PFA deschis si as vrea sa stiu in ce conditii pot primi indemnizatia de crestere copil. Pe langa contributiile obligatorii ale PFA, este ... (vezi toată discuția)