avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul pre si postnatal pe contract de cesiune ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul pre si postnatal pe contract de cesiune determinat

Buna ziua! Sunt insarcinata in 32 de saptamani (as dori sa-mi iau concediu in jurul datei de 10 sept) si ultimul meu contract cu institutia este contract de cesiune drepturi de autor pe perioada 01.09.2012-31.06.2013. Intrebarile mele sunt : 1.Am dreptul de concediu pre si postnatal pe baza acestui contract? 2. Daca am venituri din alte contracte de colaborare cu alte institutii sau firme, conteaza pentru acest concediu? Va multumesc, Mihaela T.
Cel mai recent răspuns: maria_mihaela , utilizator 09:47, 9 August 2013
Pentru a beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) si de indemnizatia aferenta trebuie sa fi platit cel putin o luna (in ultimele 12 luni) cota de contributie de ) 0,85% pentru concedii si indemnizatii la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS).
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical si indemnizatie crestere copil AltaMihaela AltaMihaela Buna ziua, Sunt insarcinata. Am o intreprindere individuala si realizez venituri ocazional. Dupa prima luna de sarcina mi-a incetat de drept CIM (norma ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate Istrate_Nicoleta Istrate_Nicoleta Buna.Ce taxe trebuie platite in plus de CAS 5,5%?Mentionez ca am PFA... Va multumesc! (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil florinacpordos florinacpordos Buna ziua, Sunt insarcinata si trebuie sa Nasc in jurul datei de 8 octombrie 2015. Muncesc cu contract de munca pe perioada determinata de la 1 septembrie ... (vezi toată discuția)