avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prenatal daca firma nu a platit contributiile
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prenatal daca firma nu a platit contributiile

daca firma la care lucrez nu a platit contributiile la stat pot sa beneficiez de concediu prenatal?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:26, 10 Aprilie 2014
1. Pentru a beneficia indemnizatie pentru concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = prenatal si postnatal) trebuie ca angajatorul sa fi platit cota de contributie de 0,85% pentru concedii si indemnizatii.

2. Luati legatura cu Adm. Financiara sau cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) sa vedeti daca s-a platit aceasta cota.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil FPG FPG Buna seara! Am un PFA deschis si as vrea sa stiu in ce conditii pot primi indemnizatia de crestere copil. Pe langa contributiile obligatorii ale PFA, este ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate Istrate_Nicoleta Istrate_Nicoleta Buna.Ce taxe trebuie platite in plus de CAS 5,5%?Mentionez ca am PFA... Va multumesc! (vezi toată discuția)
Concediu medical si indemnizatie crestere copil AltaMihaela AltaMihaela Buna ziua, Sunt insarcinata. Am o intreprindere individuala si realizez venituri ocazional. Dupa prima luna de sarcina mi-a incetat de drept CIM (norma ... (vezi toată discuția)