avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Activitate danescumihaela14

Activitate danescumihaela14

Multumesc frumos pentru raspunsul prompt
Cateva persoane (asa zisi "vanzatori") sunt parate pe baza unui inscris de mana din 1994, care pare a fi un contract de vanzare-cumparare incheiat la data de 9 februarie 1994 si in care se precizeaza ca partile vor autentifica inscrisul in termen de 6 luni de la aceasta data.

Abia in 2013 "cumparatorul" a formulat o actiune pe baza acestui inscris prin care se solicita pronuntarea unei hotarari judecatoresti care sa tina loc de vanzare cumparare. Aceasta cerere initiala a fost modificata ulterior (recunoscand ca proprietatea a fost instrainata in 2008 prin act autentic) printr-o cerere de a se returna "plata pretului" mentionata in inscris, ajustata cu indicile de inflatie (din 1994 pana in 2013)

- Inscrisul mai este valabil sau s-a prescris dupa data de 9 august 1997 (la 3 ani dupa data pana cand ar fi trebuit autentificat?)

- Daca inscrisul este prescris, atunci este prescrisa si obligatia de a returna "plata pretului"?

Multumesc anticipat
Multumesc frumos pentru raspuns. Ar trebui ca toate cele 7 persoane sa ceara verificarea prin expertiza sau este suficient ca unul din cei 7 parati (asa zisi "vanzatori") sa faca aceasta cerere?
Răspuns la discuția Prescrierea unui inscris de mana
S-a formulat o actiune prin care se solicita pronuntarea unei hotarari judecatoresti care sa tina loc de vanzare cumparare, care a fost modificata ulterior (recunoscand ca proprietatea a fost instrainata in 2008 prin act autentic) printr-o cerere de a se returna "plata pretului" ajustata cu indicile de inflatie (din 1994 pana in 2013)

Daca inscrisul de mana este prescris si pana in 2013 nu s-a deschis nici o actiune legala, se mai poate cere "plata pretului"?

Multumesc anticipat
Buna ziua

Mai multe persoane sunt acuzate pe baza unui inscris de mana- un act de vanzare cumparare.

Pe inscris este mentionat ca a fost semnat in nume propriu de 7 persoane, ca fiind vanzatori.

Nici unul din "vanzatori" nu isi recunoaste semnatura. Mai mult, pare a fi aceeasi semnatura necunoscuta in dreptul fiecarui "vanzator".

Unul din "vanzatorii" acuzati contesta autenticitatea semnaturii si trimite documente autentice care dovedesc ca nu are cum sa fie semnatura lui.

Este suficienta contestatia unuia din vanzatori/ semnatari pentru a se trece din oficiu la verificarea de scripte pentru intregul inscris (toate semnaturile)?

Multumesc anticipat
Buna ziua

O persoana este parata pe baza unui inscris de mana din 1994, care pare a fi un contract de vanzare incheiat la data de 9 februarie si in care se precizeaza ca partile vor autentifica inscrisul in termen de 6 luni de la aceasta data. "Cumparatorul" a depus cerere de actiune abia in 2013, pe baza acestui inscris

- Inscrisul mai este valabil sau s-a prescris dupa data de 9 august 1997?

- Daca inscrisul este prescris, atunci este prescrisa si obligatia de a returna "plata pretului"?

Multumesc anticipat
Multumesc frumos pentru raspunsul prompt
Buna ziua

Ce se intampla daca cineva cumpara o proprietate, care, fara stirea persoanei, fusese promisa spre vanzare altcuiva si exista un inscris de mana in acest sens, insa care nu era inregistrat in cartea funciara, cine raspunde de "datorie": cumparatorul sau vanzatorul care a vandut stiind ca incheiase o intelegere anterioara?

Multumesc
Răspuns la discuția Mostenire datorii de catre copii
Multumesc frumos pentru raspuns.
Buna ziua

Cine mosteneste datoriile unui pensionar care plateste o datorie unei alte persoane prin popriere lunara din pensie?

Pensionarul nu are bunuri imobile, nu are mai nimic in bunuri mobile, doar o pensie din care se face poprirea. Are 2 copii si locuieste cu unul din copii, care il ingrijeste.

Sunt obligati copii sa preia plata datoriei? In ce cuantum fata de ce platea tatal?

Multumesc anticipat