avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se transmit prin vanzare \\"datoriile\\" asumate fara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se transmit prin vanzare "datoriile" asumate fara act notarial?

Buna ziua

Ce se intampla daca cineva cumpara o proprietate, care, fara stirea persoanei, fusese promisa spre vanzare altcuiva si exista un inscris de mana in acest sens, insa care nu era inregistrat in cartea funciara, cine raspunde de "datorie": cumparatorul sau vanzatorul care a vandut stiind ca incheiase o intelegere anterioara?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: danescumihaela14 , utilizator 13:23, 9 Iulie 2013
Daca cumparatorul este de buna credinta nu raspunde. faptul ca intelegerea nu a fost notata la CF nu este opozabila tertilor adica si cumparatorului de buna credinta. Acum depinde si ce intelegere/promisiune ati incheiat si ce clauze exista in acel act.
Multumesc frumos pentru raspunsul prompt

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa verific o garsoniera la cumparare mariuscilin mariuscilin BUNA ziua Doresc sa cumpar o garsoniera si nu stiu foarte bine procedurile de verificare cum ma pot asigura ca ,garsoniera nu este ipotecata , este achitata ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare cumparare Mrius321 Mrius321 Detin un teren intravilan pe care doresc sa il vand. Am un client care doreste sa facem un precontract pe suma de 2000 euro. Pe 5 luni. Dupa termen daca nu se ... (vezi toată discuția)
Notare antecontract de vanzare cumparare versus sechestru asigurator senga senga Ce valoare juridica are un antecontract de vanzare cumparare notat in cartea funciara a bunului imobil daca ulterior s-a notat un sechestru asigurator ... (vezi toată discuția)