avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestarea autenticitatii semnaturii pe un inscris de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestarea autenticitatii semnaturii pe un inscris de mana

Buna ziua

Mai multe persoane sunt acuzate pe baza unui inscris de mana- un act de vanzare cumparare.

Pe inscris este mentionat ca a fost semnat in nume propriu de 7 persoane, ca fiind vanzatori.

Nici unul din "vanzatori" nu isi recunoaste semnatura. Mai mult, pare a fi aceeasi semnatura necunoscuta in dreptul fiecarui "vanzator".

Unul din "vanzatorii" acuzati contesta autenticitatea semnaturii si trimite documente autentice care dovedesc ca nu are cum sa fie semnatura lui.

Este suficienta contestatia unuia din vanzatori/ semnatari pentru a se trece din oficiu la verificarea de scripte pentru intregul inscris (toate semnaturile)?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: danescumihaela14 , utilizator 09:26, 11 Iulie 2013
Partea interesata/prejudiciata are dreptul sa ceara verificarea prin intermediul unei expertize grafologice a tututror semnaturilor de pe acel inscris sub semnatura privata.
Multumesc frumos pentru raspuns. Ar trebui ca toate cele 7 persoane sa ceara verificarea prin expertiza sau este suficient ca unul din cei 7 parati (asa zisi "vanzatori") sa faca aceasta cerere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs civil posibilitatea verificãrii de scripte de cãtre însãși instanța de recurs EU_2007 EU_2007 Bună ziua . Vă supun atenției următoarea speță : se solicită instanței de fond, prin acțiunea civilă introductivă, restituirea unui ... (vezi toată discuția)
Verificare de scripte liviu2802 liviu2802 Buna ziua! Vin cu rugamintea de a ma lamuri cu privire la procedura de verificare scripte intr-un dosar la care este adusa ca proba copie a unui inscris facuta ... (vezi toată discuția)
Inscris admis ca proba la proces partaj loanabelciu loanabelciu Buna ziua, V-as ruga sa-mi spuneti daca o chitanta de mana (chitanta in care apare numele vanzatorului, cumparatorului, CNP-ul amandurora nume in clar si ... (vezi toată discuția)