Salutare. Am achizitionat de curand un apartament prin prima casa. Este situat la ultimul etaj, am semnat precontractul cand ultimul etaj era doar pe hartie. Ca un stimulent, dezvoltatorul mi-a promis extra si spatiu in pod, delimitat printr-un zid de restul podului, aflat la liber pentru restul locatarilor, cu intrare direct din apartament. Aceasta promisiune nu se afla pe hartie, dar exista martori la discutie si email-uri prin care detaliam ce fel de scara doresc pentru pod,etc. Dezvoltatorul a promis ca va construi zidul in pod dupa ce semnez contractul, ca pana atunci e cota indiviza si nu se poate. Dupa ce am semnat a zis ca nu poate , ca isi pune restul locatarilor in cap, administratorul si presedintele asociatiei nou fondate zic la fel. Acum am "gaura" spre pod, si nu stiu ce sa fac. Nu ma pot muta intr-o locuinta in care poate intra oricine prin pod, nici sa fac singur, nici sa-mi permit un proces de lunga durata. Ce ma sfatuiti sa fac ? As vrea o solutie amiabila (sa imi inchida accesul la pot,sa desfiinteze urcarea si sa o rezideasca, sa imi recuperez banii aferenti modificarilor-evident am platit pentru acel spatiu de care nu voi mai beneficia). Multumesc anticipat !
Sora mea are o intrebare pe care o pun eu pentru ea, citez :
"Am reusit sa verific contractul de credit si lucrurile ar fi cam asa.
Contractul a fost incheiat in luna decembrie 2006. La momentul simularii creditului aveam un comision lunar de 0.23% din suma, ceea ce ar fi insemnat o medie de 10.85 euro/lunar. In martie 2008, cand am achitat rata mi s-a dat un nou desfasurator, fara o anexa la contract in care acest comision urca la aprox 0.5% din suma, deci mai mult decat dublu. In afara de faptul ca am semnat ca am primit un exemplar din noul scadentar, altceva nu imi amintesc sa fi semnat.
Am mai verificat acum si un extras din decembrie, comisionul e ceva mai mic, dar tot nu ajunge la 0.23% din suma. Voi incerca sa ajung luni sau marti sa mai cer un desfasurator sa vad ce sume imi apar pe el, insa pana atunci poti intreba ca idee daca banca are voie sa modifice comisioane fara sa dea anexe la contracte si ce e de facut in cazul asta". Va multumesc anticipat pentru raspunsuri !
Buna ziua.Am absolvit Unviersitatea Bucuresti(2008-2011) si am continuat cu Master tot aici,ambele la zi,Master pentru care am adeverinta de absolvire emisa pe 07.07.2013. Am amanat sa imi depun actele pentru somaj in ideea ca imi voi gasi un loc de munca sau voi reusi sa imi pun pe picioare propria afacere,ambele nefiind incununate inca cu succes. Astazi am fost la ANOFM din localitatea mea si am fost refuzat,spunandu-mi ca au expirat cele 60 de zile in care puteam sa depun dosarul. Imi puteti spune daca este o prevedere a legii sau este un abuz ? Am tot citit diverse variante despre cele 60 de zile,nu mai stiu ce sa cred. Vreau sa gasesc o varianta sa beneficiez de indemnizatia de somaj si eventual chiar de prima pentru un job la distanta ce casa (aprox 300 de km) care m-ar ajuta sa ma pun pe picioare si sa imi permit cheltuielile initiale aferente schimbarii domiciuliului.Multumesc anticipat !
Buna ziua.Sunt un proaspat absolevent cu o idee de afaceri,ca sa zic asa. In momentul de fata lucrez la realizarea unui site care urmeaza sa ofere publicitate pentru diverse firme (din motive evidente,nu pot da detalii in public) si pentru realizarea contractelor o sa am nevoie sa colaborez cu un avocat specializat pe drept comercial.Contractul o sa fie unul standard,adaptat ulterior pentru diversele situatii aparute. Ar mai trebui sa stiu ceva ? Mentionez ca sunt in cautarea unei colaborari cu un avocat specializat pe asa ceva care sa fie interesat si sa creada in proiectul meu. Totodata, pot sa platesc serviciile acestuia printr-un procent din contravaloarea contractelor semnate. Mai multe detalii pot sa dau persoanelor intereresate.Multumesc !