Tatal meu a avut testament facut la notar,primit de la bunica lui.In legatura cu testamentul.Tatal meu este decedat de 11 ani.Am scos de la arhivele statului testamentul care are nr de autentificare.Citez:in a mea libera vointa pentru cazul mortii mele,dispun:testez toata averea ,mobila si imobila de care dispun in prezent si care se va gasi cu ocazia mortii mele,instituindu-legatar universal....Iau acesta masuri de ultima vointa,intrucit susnumitul meu legatar universal m-a ingrijit de cind a devenit capabil de a munci si m-a ajutat.Nu lezez rezerve celorlalti fii ai mei deoarece am cheltuit mult cu educarea si specializarea lor la care cheltuieli a contribuit si legatarul meu universal....As dori sa va intreb am putea deschide proces pentru a intra in posesia testamentului?Testamentul s-a anulat ptr ca au fost 2 martori care au declarat ca nu tatal meu a facut inmormintarea;ceea ce nu este adevarat.Unul dintre martori traieste si ar veni sa-si schimbe declaratia.Ce putem face in aceasta situatie ptr a intra in posesia testamentului?Merita sa incercam sau nu?
Va multumesc ptr raspuns.Argumentatii serioase ar fi depinde de cit interes isi da avocatul.Depinde de avocat dinsul trebuie sa stie ce trebuie sa scrie ptr stramutare;tot dinsul a trimis si la ICCJ dar in loc sa trimita direct la Bucuresti a trimis la Cluj;si clujul a trimis la Bucuresti deci iarasi am pierdut timp;la Cluj s-a judecat inainte de a da acest jud sentinta;.ati putea sa-mi recomandati un avocat f.bun ptr stramutare?Acest proces ptr stramutare se judeca la inceputul luni septembrie.Ar trebui sa luam un avocat ca sa vada dosarele ptr in acest dosar intra citeva procese care l-am cistigat toate.Matusa a vindut un teren de casa la prefect;face fan la el in gradina deci va dati seama.Va multumesc
Va multumesc ptr raspuns. Da avem drept la recurs in 15 zile.Sentinta a dat-o am vazut pe net pe baza nr de dosar dar nu a trimis inca sentinta.Procesul a fost in 12/06 iar jud a plecat in concediu;sreram sa nu fie ceva invarteala ca sa nu putem face recurs.Dar avem la ICCJ in septembrie ptr stramutare si am inteles ca hotararea care a dat-o acest jud se anuleaza daca ne aproba stramutarea.Va multumesc
Va multumesc ptr raspuns.Da am cerut stramutarea, procesul este in septembrie ptr ca sint concediile,dar jud cind a auzit ca am cerut stramutarea a dat sentinta.Timp de 6 ani nu a dat-o a dat-o acum,i-a anulat mamei mele actele sa intabule,avem hotarire irevocabila de la cluj nu a luat-o in considerare.Mama mea este in proces (de 10 ani)cu cumnata ei,sora tatalui meu (decedat 2002).Vrea terenul de sub casa parintilor mei;platim impozit pe teren din 1974,am luat casa in folosinta in 1984 iar matusa mea a intabulat terenul(800mp)in 2003.Am avut vreo 15-20 procese (toate cistigate de mama mea)ptr acest teren;3-4 expertize dar acest judecator tot le-a refuzat ptr ca la matusa mea i-a iesit la toate expertizele cu citeva sute de metri in plus,am adus martori dar a zis ca trebuie sa-i asculte din nou.A zis ca pe el nu-l intereseaza ca am cerut stramutarea el da sentinta.Am cistigat in mai multe orase procesele numai acest judecator (cred ca este corupt) i-a anulat actele,nici clujul nu le-a anulat,cum se poate asa ceva ,nu este ceva curat la mijloc.Normal ca ne gindim sa facem undeva o plingere.Va multumesc.
Buna seara.As dori sa intreb cum si unde se poate depune o plangere pentru un caz?Avem irevocabil de la cluj iar judecatorul a anulat actele.Va multumesc
In legatura cu testamentul.Tatal meu este decedat de 11 ani.Am scos de la arhivele statului testamentul care are nr de autentificare.Citez:din a mea libera vointa pentru cazul mortii mele,dispun:testez toata averea ,mobila si imobila de care dispun in prezent si care se va gasi cu ocazia mortii mele,instituindu-legatar universal....Iau acesta masuri de ultima vointa,intrucit susnumitul meu legatar universal m-a ingrijit de cind a devenit capabil de a munci si m-a ajutat.Nu lezez rezerve celorlalti fii ai mei deoarece am cheltuit mult cu educarea si specializarea lor la care cheltuieli a contribuit si legatarul meu universal....Nu putem deschide proces ptr ca matusa care vrea terenul de sub casa parintilor cu care sintem in procese tine cu ei si nici un avocat din localitate de la noi nu vrea sa ieie procesul ca se tem de aceasta matusa striga dupa ei ;striga ca adce dna pe capul avocatilr;Cine n-ar putea ajuta?Am avea nevoie de un avocat f.f.bun cu f multa experienta.La ora actuala avem 2 avocati dar nici ei nu mai stiu ce sa faca.Ne-au zis avocatii nostri ca daca putea sa luam un alt avocat ca el nu se supara,ii da toate dosarele le explica despre ce este vorba.Aceasta matusa are f multe cunostinte si este vecina cu noi.Va multumesc
Stim ca nu este in regula.Tatal meu (cei trei frati) au un verisor procuror si el l-a ajutat pe unchiul meu sa intabuleze.Tata meu a costruit o casa mai incolo de si de cite ori trecea tatal meu pe strada il batea ; pe acesti verisori ii ajuta o matusa cu care sintem in proces de f multi ani de vreo 10 ani(vrea terenul de sub casa parintilor 800mp)si are bani si cunostine(care conteaza f mult).Nici nu va puteti inchipui cite probleme avem.Aceasta matusa vrea terenul de sub casa parintilor mei platim impozit pe acest teren din 1974 si am luat casa in folosinta in 1984 iar aceasta matusa a intabulat pe numele ei in 2003 terenul de sub casa parintilor.Nu ne trebuie de la nimeni nimic averea tatalui meu(testamentul) a fost impartit in trei si tot nu ne lasa in pace.Nu mai stim ce sa facem.Va multumesc
As dori sa mai adaug ceva,acest testament a fost facut pe toate bunurile mobile si imobile a fost aceasta casa si vreo 20 ha teren.Fratele care sta in casa a vindut tot terenul (7 ha) ce se intimpla cu persoanele care au cumparat terenul?Va multumesc
Nu este contract de intretinere este testament,acest testament s-a facut in fata notarului cu martori.Au fost 3 fratii.Parintii mei au bagat apa la aceasta casa,au facut inbunatatiri dupa aia au construit o casa noua de aceea ne-am mutat.Unchiul meu a intabulat aceasta casa pe numele lui si pe urma a donat-o nepotilor.Am putea deschide proces daca daca au trecut o gramada de ani.Am avea cistig de cauza?Va multumesc.
Testaamentul a fost anulat din cauza ca o femeie care a lucrat la bunicii mei a declarat ca nu tatal meu a platit inmormintarea,iar la aceasta femeie i-a promis unchiul meu teren dar nu i-a mai dat nimic.Bunica mea a fost in fata notarului si a avut discernamint a fost in deplinatatea facultatilor mentale.Femeia care a lucrat la bunicii mei traieste are 80 ani si ar veni la notar sa schimbe declaratia care a dat-o.Am avea cistig de cauza sau nu?In aceasta casa stau verisorii mei.Va multumesc