avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament anulat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament anulat

Tatal meu a avut testament facut la notar,primit de la bunica lui.In legatura cu testamentul.Tatal meu este decedat de 11 ani.Am scos de la arhivele statului testamentul care are nr de autentificare.Citez:in a mea libera vointa pentru cazul mortii mele,dispun:testez toata averea ,mobila si imobila de care dispun in prezent si care se va gasi cu ocazia mortii mele,instituindu-legatar universal....Iau acesta masuri de ultima vointa,intrucit susnumitul meu legatar universal m-a ingrijit de cind a devenit capabil de a munci si m-a ajutat.Nu lezez rezerve celorlalti fii ai mei deoarece am cheltuit mult cu educarea si specializarea lor la care cheltuieli a contribuit si legatarul meu universal....As dori sa va intreb am putea deschide proces pentru a intra in posesia testamentului?Testamentul s-a anulat ptr ca au fost 2 martori care au declarat ca nu tatal meu a facut inmormintarea;ceea ce nu este adevarat.Unul dintre martori traieste si ar veni sa-si schimbe declaratia.Ce putem face in aceasta situatie ptr a intra in posesia testamentului?Merita sa incercam sau nu?

Alte discuții în legătură

Testament ContSters295489 ContSters295489 Tatal meu a avut testament facut la notar,primit de la bunica lui.In legatura cu testamentul.Tatal meu este decedat de 11 ani.Am scos de la arhivele ... (vezi toată discuția)
Testament anulat zara89 zara89 Buna ziua.Tatal meu(decedat)a primit de la parintii lui o casa.Fratele tatalui meu (decedat)neavand unde locui l-a lasat sa staie in aceasta casa.In 1988 acest ... (vezi toată discuția)
Testament marusca marusca Va supun atentiei urmatoarea situatie: 2 persoane au stat in concubinaj timp de 30 ani. El nu a mai fost casatorit si nici nu are copii din alta casatorie.A ... (vezi toată discuția)