avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Activitate salciacugetatoare

Activitate salciacugetatoare

”În condițiile stabilite prin acest contract, Autorul, ca deținător al dreptului de autor, cedează de aici înainte, pe o perioadă de 5 ani, dreptul exclusiv de reproducere și difuzare a lucrării, încredințându-l editurii, pentru întreg teritoriul României și pentru toate comunitățile românești de peste hotare.”
și
”Cesiunea către editură a dreptului de a autoriza alte persoane să adapteze opera, să o traducă, sau să o folosească în oricare alt mod, va face obiectul unui contract distinct.”

Lucrarea este tipărită în limba română și scoasă la vânzare pe teritoriul României, de un an. Trebuie să aștept cei 5 ani de la contract să o traduc și să o public afară, în sistem propriu (fără să mai lucrez cu editura aceasta)?

Și întrebarea a doua:
”Achitarea drepturilor bănești se efectuează trimestrial, în funcție de vânzările efectuate de editură. În cazul în care plata nu este efectuată conform clauzelor prevăzute în contract,, autorul își rezervă dreptul de a percepe penalități de 0,1%, pe zi de întârziere, aplicate la suma care nu a fost plătită la termen”

Cărți știu sigur că s-au vândut, mă aburesc pe mail îi când întreb. Există vreun fel în care pot afla când s-au făcut plăți de la librării către editură? Adică ei pot spune la nesfârșit că banii sunt pe drum sau că încă nu s-au încasat?

Mulțumesc mult.
Mulțumesc. Dar are legătură cât de avansată este executarea cu posibilitatea ei de a declara insolvența? :-/
Acum că s-a votat, de când începe să fie pusă în practică?
Caz concret...
Prietena mea a luat credit cu buletinul în 2008, august. A moștenit un apartament conf 2, și ca sa-și îngroape tatăl plus acte și ce a mai cheltuit atunci...a făcut un credit cu buletinul, pe 5000 euro. Când a făcut creditul casa nu era încă pe numele ei. A scos 4000 și o mie i-a lăsat acolo. A plătit rata atât cât a fost angajată, apoi a pierdut serviciul și aproape un an nu a putut. S-a gândit că are mia aia acolo, ia banca din ei...Știu, e aiurea, dar așa a dus-o capul. Apoi a început să platească din nou. În 2011 s-a trezit cu hârtie de executare silită pe ușă. Fără anunțare înainte, fără un telefon, o scrisoare, o palmă pe umăr, nimic. De atunci a plătit în contul executoarei, dar și executarea a mers înainte. A ajuns să aibe acum datorie în jur de 10.000 euro, și a făcut o cerere la directorul bancii creditoare, cu referire la ordonanta aceea cu clauze ilegale... A culminat luna trecută cu ofertă de la bancă... Ori dă 5400 până pe 25 mai, ori 10 mii și ceva pe 5 ani... E debusolată total... și avocata ei tot îi zice,”Dar vinde casa.” Parcă ar fi dușman. Și nu-și poate permite s-o schimbe că deja i-a plătit niște bani...și să ia alt om să ia dosarul de la cap...nu mai are resurse și nici nervi. De cum a aflat de executare este în contestare la executare...și la fiecare 30-35 de zile mai are o înfățișare... Ea lucrează cu ziua la oameni în casă curățenie și are minor de 14 ani în întreținere, fiul ei. A întrebat-o pe avocată chiar azi dacă poate și ea să apeleze la acest faliment și s-a răstit la ea că e executarea prea avansată... Văzuse legea și a zis că are o speranță dar după răspunsul doamnei avocat... m-a sunat plângând.

Deci întrebarea este...unde merge să înceapă procedura acesta de faliment personal? Care sunt actele necesare? Ce ar trebui să mai știe? Vă rog să mă ajutați să o ajut. Vă rog mult. Mulțumesc.
Răspuns la discuția Sarcina nedorita de tata
Eu cred ca lady a premeditat intamplarea. Dur ex sunt totusi de top si nu se rup asa usor. Dar un mic ac..o intepatura inainte de desigilare..nu s-ar vedea. Depinde cat de disperata a fost lady sa se intample. Adu-ti aminte cine a initiat/insistat legatura voastra. Cine a adus prezervativul? Esti sigur ca a pleznit? L-ai vazut tu? Ca daca doamna dupa ce s-a terminat joaca s-a jucat cu continutul ... :sorry: Pe partea legala realitatea este ca amandoi parintii isi asuma responsabilitatea puiului, indiferent de purtatorul sarcinii. Acum ca sa mai si glumim, ar trebui sa iti faci un act la notar in care iti declini orice responsabilitate in caz de sarcina. Si dai fiecarei partenere cate o copie, sa fie informata.
In 2008 o prietena a facut imprumut de nevoi personale 4600 euro, la banca. A platit rata pana in 2010 cand pentru un an nu a mai avut bani. A primit instiintare de executare prin 2011. S-a speriat, a dat 1000 euro dintr-o data, apoi i s-a pus oprire pe salariu cate 190 lei. A platit asa cam 6 luni. A ramas fara servici si a facut eforturi si a platit de atunci si pana azi 300 lei in fiecare luna. Luna trecuta i-a venit ideea sa mearga la executor sa intrebe cat mai are de plata si cat s-a acoperit din paguba. Executoarea i-a spus ca nu poate sa-i dea raspuns pe loc si ca va veni cineva la ea cu raspuns maine. A doua zi a venit la usa cineva cu bodyguarzi si a lipit pe usa iar instiintare de executare silita. De atunci a mai facut cercetari si a aflat ca a fost citata la mica publicitate atunci in 2011, ea nu a aflat, actele au mers mai departe... A mers la banca sa afle cat mai are de plata...la banca asta de cartier i-au zis ca nu mai gasesc dosarul ei. La sucursala de la Unirii/Bucuresti i-au spus ca toate actele si info s-au trimis la executoare...si aceasta nu i-a eliberat nici acum un desfasurator de plati facute si ce rest mai are.
Intrebarile fetei sunt: 1. De minim 10 ani adresa ei este aceeasi si era cunoscuta de executoare. De ce s-a ales citatie prin mica publicitate?
2. Cum se intampla ca de la 4600 euro imprumutati s-a ajuns la 8000? Din momentul in care un executor preia o datorie de acest fel costurile cresc? Dobanzi? Majorari?
3. Din moment ce ea a reluat platile nu trebuia ca actiunea executoarei sa inceteze? Si daca a continuat totusi, nu este obligata executoarea sa o anunte ca i se intampla niste treburi?
4. O ajuta oarecum o doamna avocat. I-a spus sa nu deschida usa cand vin executorii. Totusi urmeaza sa vina un evaluator trimis de executor sa evalueze bunurile si casa. Pe acesta i-a recomandat sa il primeasca. Evaluatorul costa 600 lei, bani pe care ii plateste prietena mea. Din moment ce nu ea l-a chemat de ce trebuie platit de ea?
5. Care sunt in general pasii care urmeaza dupa ce vine evaluatorul? Cat timp mai are? Are vreo sansa sa opreasca tavalugul acesta din moment ce din 2012 si pana azi e la zi cu plata..300 lei pe luna? Multumim mult.
Pentru ca iubesc albinele... cred ca ar trebui sa trimita instiintare, la Consiliul Local sau unde trebuie, ca stropeste toata vara copacii. Si cand vine vecinul sa verifice ar trebui sa stropeasca cu apa chioara, eventual colorata. Poate de teama decimarii albinelor se muta dumnealui. :)
Avem o duduie in bloc, locatara singura in apartament 4 camere. Are chiriase. Dar si datorie de 140 mii lei. Plateste cand i se nazare. Daca e somata / data in judecata mai da 1000 lei, a dat chiar 4000 odata. Si legea asta cu ultimele 3 luni neplatite o ajuta, ca vine dumneaei si zice...: Pai nu vezi ca luna trecuta am platit-o. Bine dar restul? intreaba presedinta. Mai da-ma in judecata o data....Alti bani, alta distractie... Si uite asa am ajuns la 52 de apartamente sa adunam aproape 500 mii lei . Unii locatari au luat exemplul ei si restantele s-au dus pe tobogan... Chiar nu exista posibilitatea sa se schimbe aberatia "ultimele 3 luni neplatite" cu "la o datorie mai mare decat ultimele 3 intretineri" ? Inteleg din discutiile de aici ca se mai si reuseste recuperarea datoriilor. Exista vreo chichita de care nu am aflat? Are cineva vreun sfat? Noua celorlalti ni s-a urat sa platim fond de rulment aproape in fiecare luna ca sa reusim plata facturilor...
Multumesc.