avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita - cat de legala este actiunea ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita - cat de legala este actiunea executorului

In 2008 o prietena a facut imprumut de nevoi personale 4600 euro, la banca. A platit rata pana in 2010 cand pentru un an nu a mai avut bani. A primit instiintare de executare prin 2011. S-a speriat, a dat 1000 euro dintr-o data, apoi i s-a pus oprire pe salariu cate 190 lei. A platit asa cam 6 luni. A ramas fara servici si a facut eforturi si a platit de atunci si pana azi 300 lei in fiecare luna. Luna trecuta i-a venit ideea sa mearga la executor sa intrebe cat mai are de plata si cat s-a acoperit din paguba. Executoarea i-a spus ca nu poate sa-i dea raspuns pe loc si ca va veni cineva la ea cu raspuns maine. A doua zi a venit la usa cineva cu bodyguarzi si a lipit pe usa iar instiintare de executare silita. De atunci a mai facut cercetari si a aflat ca a fost citata la mica publicitate atunci in 2011, ea nu a aflat, actele au mers mai departe... A mers la banca sa afle cat mai are de plata...la banca asta de cartier i-au zis ca nu mai gasesc dosarul ei. La sucursala de la Unirii/Bucuresti i-au spus ca toate actele si info s-au trimis la executoare...si aceasta nu i-a eliberat nici acum un desfasurator de plati facute si ce rest mai are.
Intrebarile fetei sunt: 1. De minim 10 ani adresa ei este aceeasi si era cunoscuta de executoare. De ce s-a ales citatie prin mica publicitate?
2. Cum se intampla ca de la 4600 euro imprumutati s-a ajuns la 8000? Din momentul in care un executor preia o datorie de acest fel costurile cresc? Dobanzi? Majorari?
3. Din moment ce ea a reluat platile nu trebuia ca actiunea executoarei sa inceteze? Si daca a continuat totusi, nu este obligata executoarea sa o anunte ca i se intampla niste treburi?
4. O ajuta oarecum o doamna avocat. I-a spus sa nu deschida usa cand vin executorii. Totusi urmeaza sa vina un evaluator trimis de executor sa evalueze bunurile si casa. Pe acesta i-a recomandat sa il primeasca. Evaluatorul costa 600 lei, bani pe care ii plateste prietena mea. Din moment ce nu ea l-a chemat de ce trebuie platit de ea?
5. Care sunt in general pasii care urmeaza dupa ce vine evaluatorul? Cat timp mai are? Are vreo sansa sa opreasca tavalugul acesta din moment ce din 2012 si pana azi e la zi cu plata..300 lei pe luna? Multumim mult.
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 16:21, 24 Aprilie 2014
Nu pot sa spun cat este sau nu legal comportamentul executorului, dar, in mod normal ar trebui sa primeasca la adresa o hotarare in care sa i se comunice cat si ce datoreaza.Faptul ca executorul a publicat la mica publicitate nu are probleme deoarece asa se procedeaza sau se comunica pe pagina biroului executorului, prin orice mijloace dispune. Poate gasi cumva pe net daca a existat acea publicatie si acolo poate vedea pentru ce suma este executata. Cat despre valoare trebuie avut in calcul suma imprumutata+dobanda+oenalitati +cheltuieli de executare.
Muuuult succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita manuelazanoaga manuelazanoaga Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea, care este urmatoarea: Sotul meu a contractat un card de nevoi personale de la BancPost, ... (vezi toată discuția)
Executori judecatoresti si abuzuri in serviciu guz_marian guz_marian buna ziua ! am avut acel credit in euro cu ipoteca la BCR am primit o instiintare de la un executor ca o anume societate de recuperari credite a inzestrato sa ... (vezi toată discuția)
Vanzarea apartamentului ptr neplata cheltuielilor executorului gmatei64 gmatei64 Luna aceasta am achitat ultima rata ptr casa, banca a comunicat executorului acest fapt iar executorul, acum ca am terminat ratele si au ramas doar ... (vezi toată discuția)