avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea, care este urmatoarea:

Sotul meu a contractat un card de nevoi personale de la BancPost, pe care la un moment dat nu l-a mai putut incarca in totalitate, dar a dat o parte din suma.
Banca a trimis creditul la un executor judecatoresc care a infintat poprire pe salariu, iar societatea unde lucreaza i-a oprit incepand din luna septembrie 2014 suma de 450 lei ca poprire.
Totodata sotul a facut plati prin caseria BancPost in valoare de 3200 lei.
Executoarea judecatoreasca a mers initial la judecatorie unde a obtinut incuviintare de infintare poprire pentru duma de 4200 lei si cheltuieli de executatre in valoare de 425 lei.
Cu toate ca am mers la biroul executoarei(aceasta tratandu-ne cu un real dispret si nepasare) si am facut nenumarate cereri la banca prin care sa ni se spuna suma pe care cred dansii ca o avem de plata nu am reusit sa ne elucidam .
Mai mult extrasele emise de catre banca, in urma numeroaselor cereri depuse, am constatat ca nu corespund intre ele nici macar ca date calendaristice ale tranzactiilor si nici ca sume, ceea ce cred ca este ceva ce nu credeam ca exista, stiind din practica ca extrasul, indiferent de data la care este cerut trebuie sa cuprinda tranzactiile efectuate si ele trebuie sa fie la aceleasi date calendaristice si cu acelasi sume , nu sa difere de la o data la alta.
Cu toate acestea noi am insistat si am achitat datoria fata de banca dand sume de fiecare data mai mari decat cele de pe extrasul de cont care afisa bineinteles o data anterioara ridicarii efective a extrasului de cel putin 7 zile.
Cand am reusit si am achitat datoria fata de banca, ne-am lovit de refuzul executoarei de a ne emite sistarea pentru poprire pe motiv ca trebuiesc achitate si cheltuielile de executare.
In cadrul ultimului extras banca ne-a detaliat si platile efectuate de d-na executor,care bineinteles sunt facute cu o luna intarziere fata de data platii efective efectuate de sotul meu la caseria bancii, din care d-na executor si-a oprit de fiecare data onorariu de ececutare.
Noi n-am stiut ca aceste plati se duc intr-un cont, cu toate ca si acesta este deschis tot la aceiasi banca, dar unde nu poate umbla decat executoarea judecatoresca, aceasta facand platile cu intarziere, efectiv si popririle facute din salariul sotului incepand cu septembrie 2014 au fost abia acum in februarie 2015 depuse de executoare in contul de debit si scazute.
Insa in tot acest timp banca ne calcula penalitati si dobanzi la suma mare, adica ca si cum noi n-am fi facut nici o plata in vederea stingerii acestui debit.
Cu toata bunavointa noastra ne-am lovit de un perete si din partea bancii care ne trimitea la executoare spunand ca nu mai au de aface cu noi si din partea executoarei care ne trimitea la banca pentru debit.
La intrebarea de ce a efectuat plati cu intarziere executoarea ne-a raspuns ca "este riscul nostru" si ca nu am anuntat-o de efectuarea lor.
Credem ca reaua credinta a executoarei ne va face ca sotului sa i se opreasca sume in continuare din salariu cu toate ca noi am achitat datoria catre banca si onorariul executoarei judecatoresti.
Vreau sa-mi spuneti si sa ma indrumati daca vrem sa o dam in judecata pe d-na executor judecatoresc avem sanse de a obtine sistarea?
Va multumesc si va respect pentru ajutorul acordat prin discutiile de pe forum si mesajele cu ultimele schimbari legislative.

O seara buna,
Cu respect Manuela
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:19, 16 Februarie 2015
Nu va hazardati in demersuri in instanta care ar genera efort,stress si dureaza
Solicitati oficial atat la banca cat si la executor inscris care sa ateste achitarea integrala a debitului+cheltuieli cu executarea
Inscrisurile le depuneti in copie la angajator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executori judecatoresti si abuzuri in serviciu guz_marian guz_marian buna ziua ! am avut acel credit in euro cu ipoteca la BCR am primit o instiintare de la un executor ca o anume societate de recuperari credite a inzestrato sa ... (vezi toată discuția)
Somatie de executare silita de la executor judecatoresc ! simona_elena simona_elena In 2007 am contractat un card de credit in valoare de 30 de milioane(vechi) de la BancPost. Datorita pierderii locului de munca nu am mai putut plati rata si ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am si eu o nelamurire... pot fi dobanzile si penalitatile ... Lauraedm Lauraedm Buna seara! Am si eu o nelamurire... Pot fi dobanzile si penalitatile mai mari decat creditul initial? Ex am luat 90milioane in anul 2007 si executarea este pt ... (vezi toată discuția)