avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Legea insolventei persoanelor fizice
Discuție deschisă în Executare silită

Legea insolventei persoanelor fizice

Acum că s-a votat, de când începe să fie pusă în practică?
Caz concret...
Prietena mea a luat credit cu buletinul în 2008, august. A moștenit un apartament conf 2, și ca sa-și îngroape tatăl plus acte și ce a mai cheltuit atunci...a făcut un credit cu buletinul, pe 5000 euro. Când a făcut creditul casa nu era încă pe numele ei. A scos 4000 și o mie i-a lăsat acolo. A plătit rata atât cât a fost angajată, apoi a pierdut serviciul și aproape un an nu a putut. S-a gândit că are mia aia acolo, ia banca din ei...Știu, e aiurea, dar așa a dus-o capul. Apoi a început să platească din nou. În 2011 s-a trezit cu hârtie de executare silită pe ușă. Fără anunțare înainte, fără un telefon, o scrisoare, o palmă pe umăr, nimic. De atunci a plătit în contul executoarei, dar și executarea a mers înainte. A ajuns să aibe acum datorie în jur de 10.000 euro, și a făcut o cerere la directorul bancii creditoare, cu referire la ordonanta aceea cu clauze ilegale... A culminat luna trecută cu ofertă de la bancă... Ori dă 5400 până pe 25 mai, ori 10 mii și ceva pe 5 ani... E debusolată total... și avocata ei tot îi zice,”Dar vinde casa.” Parcă ar fi dușman. Și nu-și poate permite s-o schimbe că deja i-a plătit niște bani...și să ia alt om să ia dosarul de la cap...nu mai are resurse și nici nervi. De cum a aflat de executare este în contestare la executare...și la fiecare 30-35 de zile mai are o înfățișare... Ea lucrează cu ziua la oameni în casă curățenie și are minor de 14 ani în întreținere, fiul ei. A întrebat-o pe avocată chiar azi dacă poate și ea să apeleze la acest faliment și s-a răstit la ea că e executarea prea avansată... Văzuse legea și a zis că are o speranță dar după răspunsul doamnei avocat... m-a sunat plângând.

Deci întrebarea este...unde merge să înceapă procedura acesta de faliment personal? Care sunt actele necesare? Ce ar trebui să mai știe? Vă rog să mă ajutați să o ajut. Vă rog mult. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: salciacugetatoare , utilizator 23:33, 21 Mai 2015
Asteptati ca legea sa fie publicata in Monitorul Oficial.
Mulțumesc. Dar are legătură cât de avansată este executarea cu posibilitatea ei de a declara insolvența? :-/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit prima casa Daniela2609 Daniela2609 O sa incerc sa fiu cat mai succinta. Am mers la Raiffeisen pentru un credit Prima Casa. Gasisem deja apartamentul. Am transmis bancii toate actele si m-au ... (vezi toată discuția)
Probleme credit mihaita90 mihaita90 Buna ziua si ma scuzati daca nu am postat unde trebuie. Acum 2 zile mama mea a fost la o banca sa se intereseze la o banca de un credit de maxim 1500 ... (vezi toată discuția)
Probleme cu societatea SGR SGR Buna ziua! La sfarsitul anului 2008 unchiul meu a trecut firma lui pe numele meu, cu acordul meu, pentru a-si lua o casa pe firma si a ramas ca dupa ce ... (vezi toată discuția)