Buna ziua.
Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc cu patru etaje și am probleme grave cu hidroizolatia, probleme pe care asociația de locatari refuza sa le rezolve.
Nu doresc sfaturi sau consiliere, ci va rog daca imi puteti recomanda un avocat din Iasi capabil să mă ajute în această privință, contra cost bineinteles.
Va mulțumesc.
Partea cu discutia prieteneasca si cu vorba buna iese din discutie pentru ca am facut asta deja si nu s-a rezolvat nimic, de aceea doresc sa urmaresc procedura standard legala.
1. Pot solicita ca raspunsul presedintelui sa fie in scris?
2. Se poate solicita un termen limita al efectuarii lucrarilor? Avand in vedere ca e aproape noiembrie, sa zicem luna Octombrie 2017?
3. In cazul in care nu se primeste un raspuns, care este urmatorul pas de urmat?
In cadrul instiintarii scrise catre presedintele asociatiei de locatari pot solicita un termen limita pentru primirea unui raspuns? Daca da cam care ar trebui sa fie termenul?
In cazul in care presedintele asociatiei de locatari nu face nici un demers pentru a rezolva problema, ce trebuie facut mai departe?
Locuiesc la etajul 4 al unui bloc si am probleme cu hidroizolatia. Citind mai multe pe forumul dumneavoastra am inteles ca refacerea izolatiei cade in grija asociatiei de locatari, doar ca de obicei presedintii acestora incearca sa evite efectuarea acestor lucrari.
Am rugamintea ca cineva in masura sa-mi spuna exact ce pasi trebuie urmati in mod legal pentru a reusi sa rezolv problema.
Daca vreau sa vin din Italia in Romania cu un autovehicul proprietatea unui cetatean italian, am nevoie de procura? Daca da, procura se poate face la orice notar italian sau trebuie facuta la Ambasada Romaniei. Daca e valabila cea facut la notar italian, am nevoie la intrarea in tara si de traducere?
Dupa indelungi telefoane si mailuri am aflat raspunsul:
Se poate face contract de vanzaare-cumparare tip intre cumparator si vanzator, fara a fi nevoie de nimic altceva pentru intrarea in tara (in cel mai rau caz la vama te pune sa dai un telefon fostului proprietar sa confirme).
Odata ajuns in tara ai nevoie de fisa de neurmarire fiscala si poti merge linistit sa faci recunoasterea si apoi dosarul de inmatriculare.
Sunt in Italia si doresc sa achizitionez de aici un autoturism deja inmatriculat in Romania. Din cate am inteles trebuie sa merg cu actualul proprietar la ambasada Romaniei si sa facem urmatoarele acte: contract de vanzare cumparare si imputernicire de a-l reprezenta la Politia Romana in vederea radierii masinii respective de pe numele sau.
Intrebari:
1. La Consulatul Romaniei se pot face aceste acte?
2. Am nevoie si de alte acte, cum ar fi o procura cum ca pot circula cu respectivul autovehicul in Uniunea Europeana, avand in vedere ca facem contract de vanzare-cumparare?