avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procedura de vanzare-cumparare a unui autovehicul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procedura de vanzare-cumparare a unui autovehicul (inmatriculat in Romania) efectuata pe teritoriul Italiei.

Buna ziua!

Sunt in Italia si doresc sa achizitionez de aici un autoturism deja inmatriculat in Romania. Din cate am inteles trebuie sa merg cu actualul proprietar la ambasada Romaniei si sa facem urmatoarele acte: contract de vanzare cumparare si imputernicire de a-l reprezenta la Politia Romana in vederea radierii masinii respective de pe numele sau.

Intrebari:

1. La Consulatul Romaniei se pot face aceste acte?
2. Am nevoie si de alte acte, cum ar fi o procura cum ca pot circula cu respectivul autovehicul in Uniunea Europeana, avand in vedere ca facem contract de vanzare-cumparare?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Maya844 , utilizator 20:20, 12 Iulie 2013
Dupa indelungi telefoane si mailuri am aflat raspunsul:

Se poate face contract de vanzaare-cumparare tip intre cumparator si vanzator, fara a fi nevoie de nimic altceva pentru intrarea in tara (in cel mai rau caz la vama te pune sa dai un telefon fostului proprietar sa confirme).

Odata ajuns in tara ai nevoie de fisa de neurmarire fiscala si poti merge linistit sa faci recunoasterea si apoi dosarul de inmatriculare.

Multumesc pentru atentie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto claudiu palote claudiu palote Buna ziua,revin din nou cu o problema delicata : mi-am cumparat o masina inmatriculata in romania dar eu sunt rezident in Spania,locuiesc momentan aci si auto ... (vezi toată discuția)
Procura auto pentru europa gabi332002 gabi332002 Buna ziua,sunt proprietarul fizic unui autovehicul care a fost inmatriculat in Romania pentru prima data in 2006 adica nu s-a platit taxa de prima ... (vezi toată discuția)
Contract vanz-cump motocicleta thedjwilly thedjwilly Stimati Domni\\Doamne Acu cateva luni am vandut o motocicleta unui individ din Hunedoara. Am facut actele necesare, Contractul la o firmad profil si am scos ... (vezi toată discuția)