avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce trebuie facut ca asociatia de locatari sa refaca ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce trebuie facut ca asociatia de locatari sa refaca hidroizolatia terasei?

Buna ziua!

Locuiesc la etajul 4 al unui bloc si am probleme cu hidroizolatia. Citind mai multe pe forumul dumneavoastra am inteles ca refacerea izolatiei cade in grija asociatiei de locatari, doar ca de obicei presedintii acestora incearca sa evite efectuarea acestor lucrari.

Am rugamintea ca cineva in masura sa-mi spuna exact ce pasi trebuie urmati in mod legal pentru a reusi sa rezolv problema.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: timpuriu , utilizator 17:51, 13 Octombrie 2016
Primul pas este notificarea scrisa a presedintelui asociatiei cu privire la necesitatea repararii terasei.
Deficientele existente la terasa imobilului de locuit in comun,implica pentru remediere sume apreciabile pentru care nu exista intotdeauna sursa la indemana asociatiei de proprietari
Reparatiile la partea comuna de imobil-instalatii si constructii,care implica surse apreciabile trebuiesc initial dispuse de catre adunarea generala,ulterior comitetul urmeaza sa analizeze selectia de oferte ale operatorilor economici si in final sa incheie contractul de executie
Sesizati oficial reprezentantul legal al asociatiei de proprietari care poate veriofica daca lucrarea este in garantie sau se impune executare de lucrare noua
Lucrarea trebuie refacuta... asta e sigur.

In cadrul instiintarii scrise catre presedintele asociatiei de locatari pot solicita un termen limita pentru primirea unui raspuns? Daca da cam care ar trebui sa fie termenul?

In cazul in care presedintele asociatiei de locatari nu face nici un demers pentru a rezolva problema, ce trebuie facut mai departe?
Presedintele va poate raspunde imediat sau cel tarziu in 30 de zile avand in vedere ca odata pe luna are loc sedinta comitetului executiv.
Cel mai normal raspuns din partea presedintelui, acum in luna octombrie, ar fi ca a luat la cunostinta de sesizarea dumneavoastra, ca va verifica si va discuta in comitet aceasta sesizare iar daca va fi nevoie, lucrarea se va face in primavara-vara anului 2017 dupa includerea si aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli. Acesta ar fi un raspuns corect.
De regula infiltratiile de apa apar in sezonul rece. Apoi in primul trimestru al anului are loc adunarea generala unde se voteaza bugetul de venituri si cheltuieli iar repatia terasei poate fi prinsa ca si cheltuiala in acest buget. In cateva luni se aduna fondul necesar iar in sezonul cald (mai-septembrie) se poate face lucrarea.
In asociatia noastra, ca sa nu avem surprize ca sesizeaza cineva in noiembrie, atentionam proprietarii sa faca asemenea sesizari pana in primavara si nu in toamna. Apoi, avand exeprienta, an de an, prevedem in BVC aproximativ aceleasi cheltuieli la reparatii, chiar daca nu avem inca vreo sesizare pana la data adunarii generale din martie. Asa constituim fondul de reparatii si putem interveni chiar si in septembrie daca sesizeaza cineva. Am avut intr-un an o interventie si in octombrie, dar din noiembrie pana in aprilie, nu prea se mai pot efectual asemenea lucrari pentru ca nu va iesi bine.
1. Pot solicita ca raspunsul presedintelui sa fie in scris?
2. Se poate solicita un termen limita al efectuarii lucrarilor? Avand in vedere ca e aproape noiembrie, sa zicem luna Octombrie 2017?
3. In cazul in care nu se primeste un raspuns, care este urmatorul pas de urmat?
Ultima modificare: Joi, 13 Octombrie 2016
Maya844, utilizator

Alte discuții în legătură

Responsabilitatea intretinerii partilor comune este a administratiei sau a proprietarilor afectati? maarkyM maarkyM Buna ziua, Am facut recent , la inceputul lui Iulie 2013, o sesizare scrisa semnata de vecinii de la etajul 4/4 catre asociatia de proprietari unde ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis - cui ii revine obligatia : vecinii sau asociatia? gyongyigal gyongyigal Buna ziua. Acum 2 luni m-am adresat sefei de scara cu probleme legate de infiltratii prin acoperis (stau la etajul4) .Dansa mi-a zis ca fond de reparatii ... (vezi toată discuția)
Terasa bloc praetorian praetorian Buna ziua, Desi tema a fost discutata si rasdiscutata,va rog o opinie. Locuiesc la ultimul nivel si de ceva vreme au aparut probleme la hidroizolatia ... (vezi toată discuția)